Magabiztos Mercedes-előny a francia időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Magabiztos Mercedes-előny a francia időmérő előtt

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Francia Nagydíj harmadik szabadedzésén. A finn mögött Valtteri Bottas lett a második, majd a két Ferrari következett közel fél másodperces lemaradással.
Fotó: Mercedes

Az már a pénteki szabadedzéseken jól látszott, a Mercedes autóinak jobban fekszik a Paul Ricard versenypálya, így az ezüstnyilak abszolút favoritként vághatnak neki a szombati időmérő edzésnek.

Az utolsó, szombati gyakorláson ez csak megerősítést nyert, a Mercedesek ugyanis jóval gyorsabbak voltak a Ferrariknál. A leggyorsabb kört Valtteri Bottas futotta meg: a finn 1 perc 30,159 másodperces idővel végzett az élen, mindössze 41 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, a vb-éllovas Lewis Hamiltont.

A két Mercedest a két Ferrari követte Charles Leclerc – Sebastian Vettel sorrendben, a maranellóiak azonban közel fél másodperccel voltak lassabbak az ezüstnyilaknál.

A sormintát az ötödik és hatodik helyeken a két Red Bull folytatta, Pierre Gasly alig néhány századdal maradt csak el Max Verstappen legjobbjától.

Fotó: Red Bull Racing

Tovább folytatja remek szereplését a McLaren is: Lando Norris 7., Carlos Sainz 9. lett, kettejük közé Daniel Ricciardo férkőzött be a Renault-val. A top 10-ben Kimi Räikkönen zárt még.

A Renault másik versenygépét terelgető Nico Hülkenberg 11. lett, 1,8 másodperces hátránnyal az élen végző Bottashoz képest. A német versenyzőt Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Alexander Albon (Toro Rosso), Romain Grosjean (Haas) és Kevin Magnussen (Haas) követte.

A Racing Point versenyzői tovább folytatták a küszködést: Sergio Perez 16., Lance Stroll pedig csak 18. lett.

Fotó: Racing Point

A sort ezúttal is a Williamsek zárták Robert Kubica – George Russell sorrendben.

A Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzését 15 órától tartják, az F1VILÁG.HU-n pedig természetesen folyamatosan beszámolunk a Le Castellet-ben történtekről.

Hirdetés

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter/F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!