Magnussen: 18 verseny fél év alatt? Brutális lenne! - F1VILÁG.HU

Magnussen: 18 verseny fél év alatt? Brutális lenne!

HIRDETÉS
A Haas versenyzője, Kevin Magnussen szerint egészen brutális lenne, ha az év második felében 18 versenyt meg tudnának rendezni a Forma-1-ben.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 27: Kevin Magnussen, Haas VF-20 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Miközben eddig 8 versenyt kellett halasztani vagy törölni, a Forma-1 vezetősége abban bízik, nyáron megkezdődhet a 2020-as világbajnokság.

Chase Carey a hét elején nyílt levelében azt írta, nagyon bíznak abban, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után 15-18 futamot meg tudnak tartani a 2020-as szezonból.

A Haas pilótája, Kevin Magnussen azt mondja, nem lehetetlen a küldetés, bár tény, hogy elég brutálisan hangzik!

„18 verseny 6 hónap alatt, ez őrületnek hangzik. Ha így lesz, fél évig nem látjuk a családjainkat. Nem azt mondom, hogy lehetetlen egy ilyen programot teljesíteni, de óriási feladat lenne – egészen brutális” – mondta a 27 esztendős versenyző.

Magnussen szerint nem ördögtől való gondolat az, hogy változtassanak a versenyhétvégék formátumán, hogy minél több versenyt meg tudjanak rendezni. Minderről még Ross Brawn, az F1 sportigazgatója beszélt. Állítólag ötletként felmerült, hogy a három helyett csak kétnaposak lesznek bizonyos versenyhétvégék, sőt, lehetnek olyan helyszínek is, ahol két futamot tartanak.

„Talán jó lenne kipróbálni. Nekünk, versenyzőknek csak egy dolog fontos: hogy végre ismét a kormány mögé üljünk!” – mondta Magnussen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!