Magnussen a leggyorsabb, éledezik a Red Bull - F1VILÁG.HU

Magnussen a leggyorsabb, éledezik a Red Bull

HIRDETÉS

A McLaren újonca, Kevin Magnussen volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének második, csütörtöki napján. Fernando Alonso harmadik lett a Ferrarival, Vettel alatt éledezik a Red Bull.


A McLaren újonca, Kevin Magnussen volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének második, csütörtöki napján. Fernando Alonso harmadik lett a Ferrarival, Vettel alatt éledezik a Red Bull.

Kedvező időjárási körülmények fogadták a száguldó cirkusz mezőnyét a sivatag közepén elterülő manamai versenypályán, ahol a csapatok tovább folytathatták a 2014-es idényre való felkészülést.

A nap legjobb idejét ezúttal Kevin Magussen, a McLaren Mercedes ifjú titánja futotta meg. 1 perc 34,910 másodperces ideje alig 2 és fél másodperccel lassabb, mint a tavalyi pole pozíciós idő a Bahreini Nagydíjon (Nico Rosberg – 1 perc 32,33) – a 2014-es versenyautók tehát szépen lassan azért kezdik felvenni a tempót, noha az erőviszonyokat tekintve továbbra is csak találgatni tudunk.

Magnussen mai legjobbja több mint másfél másodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a második helyen végző Nico Hülkenberg legjobb ideje. A Force India versenyzője Fernando Alonsót utasította maga mögé alig egy tizeddel.

Alonso egyébként rendkívül produktív napot zárt ma a Ferrarival, hiszen összesen 97 kört tett meg az 5,4 kilométeres versenypályán. Nála csak Valtteri Bottas körözött többet: a finn tehetség 116-szor ment körbe a bahreini ringen, ezzel feledtetni tudta a grove-i gárda balul sikerült szerdai nyitónapját.

A negyedik pozícióban Nico Rosberg zárt a Mercedesszel, noha az ő napja azért korántsem volt problémamentes: alig 5 perccel a tesztnap kezdete után autója megállt a pályán – információink szerint az olajnyomást jelző szenzorok rakoncátlankodtak –, majd néhány órával később ismét meg kellett lengetni a piros zászlókat az újra leálló W05-ös miatt.

Mindenképpen figyelemreméltó, hogy a Caterham versenyzője, Kamui Kobayashi 66 kör megtételét követően ma hatodikként zárt. A japán tehetség Sebastian Vettelt is maga mögé utasította, aki ezzel együtt elégedett lehet a ma látottakkal, hiszen az előszezon eddigi legeredményesebb tesztnapját tudhatja maga mögött.

A címvédő 59 kört tett meg az RB10-es versenygéppel, időeredménye (1 perc 40,340) azonban még így is 5,4 másodperccel marad el Magnussen legjobbjától.

Vettel mögött Jean-Eric Vergne lett a nyolcadik, őt a sauberes Esteban Gutiérrez követte.

A Lotus E22-es versenygépét ma is Romain Grosjean hajtotta, bár a francia mindössze 18 kört hozott össze a magyar idő szerint reggel 7 órától délután 15 óráig tartó teszten.

A sort Max Chilton zárja, a Marussia csapatát azonban délután ismét műszaki gondok hátráltatták: az MR03-as üzemanyag-rendszerével voltak gondok.

A Forma-1 csapatai holnap tovább folytatják a megkezdett munkát Bahreinben: ekkor már Kimi Räikkönen, Jenson Button és Daniel Ricciardo is pályára gurul.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!