Magnussen: Alig várom már, hogy Alonso visszavonuljon!

Fotó: Haas
Kevin Magnussen, Haas,

Alaposan kiakadt Fernando Alonsóra a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzése után Kevin Magnussen – a Haas versenyzője azt mondja, inkább „felakasztja magát”, minthogy elengedje maga mellett Alonsót, és már „alig várja”, hogy a kétszeres világbajnok visszavonuljon.

Magnussen és Alonso a monzai kvalifikáció második etapjában talált egymásra – a McLaren spanyolja az 1-es kanyarban kívülről próbálta megelőzni versenytársát, aki azonban nem hagyta magát, így lényegében elszúrták egymás mért körét, és egyikük sem jutott be a top 10-be.

Alonso a történtek után Magnussent hibáztatta, mondván, a dán a kivezető körben szükségtelenül megelőzte őt, majd cinikusan azt mondta, az ő eredményén nem sokat változtatott az incidens, Magnussenén annál inkább, ami „vicces”.

Magnussen sem maradt adós a válasszal: a Haas versenyzője az időmérő után újságíróknak nyilatkozva azt mondta, Alonso óriási hülyeséget csinált, csak a büszkesége hajtotta, mert azt gondolja magáról, hogy ő egy „isten”.

„Eszem ágában sincs arról spekulálni, miért csinálta. Egyszerűen hülyeség volt, teljesen szükségtelen” – fakadt ki a dán versenyző.

„Azt gondolta, övé lesz a tökéletes szélárnyék, és megelőzött engem. Nyert vele… Nem tudom, hány tizedet, de lehet nyerni azzal, ha ezt csinálod.”

„De nem fogom elengedni őt, és feláldozni a saját körömet. Az egyszer biztos! Tudom, hogy azt gondolja magáról, hogy ő az isten, de akkor sem!”

Alonso azt mondja, Magnussen megelőzte őt a kivezető körön, ez vezetett végül az incidenshez. Magnussen viszont magyarázatot adott erre is.

„Ott volt velünk együtt 6-8 autó, egy csoportba tömörültünk. Az Ascari kijáratánál Fernando melegítette a fékjeit, szóval nem ment gyorsan. Én viszont gyorsan mentem, szóval elvitorláztam mellette. De aztán valamiért úgy döntött, hogy megpróbálkozik: rágyorsított és közel került hozzám ahelyett, hogy helyet csinált volna magának, ahogy mindenki más tette.”

„Nyilván tökéletes szélárnyékot kapott, és azt gondolta, meg tud előzni az 1-es kanyar előtt – de én inkább felakasztom magam!”

„Az időmérő után odajött hozzám és a képembe röhögött. Óriási tiszteletlenség… Alig várom, hogy visszavonuljon!”

„Folyamatosan arról beszél, az ő körei milyen isteniek, meg miegymás. Szó szerint azt gondolja magáról, hogy ő egy isten. Elég szórakoztató.”

„Ha feltartasz valakit, miközben te is a gyorskörödet teljesíted, az végsősoron nem feltartás. Ez a része ugyanaz, mint Kimivel történt Franciaországban. Ez talán olyasvalami, amit meg kell vizsgálnunk. Amíg mindenkivel ugyanígy bánnak, addig nem túlzottan érdekel a dolog, rendben van.”

„De kíváncsi lennék, mi lenne, ha ez az egész fordítva történt volna. Csak találgatni tudok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!