Magnussen apja szerint a Haas a pénzt választotta a tehetség helyett - F1VILÁG.HU

Magnussen apja szerint a Haas a pénzt választotta a tehetség helyett

HIRDETÉS
Jan Magnussen, Kevin Magnussen édesapja szerint igazságtalan, hogy a Haas úgy döntött, a következő Forma-1-es szezonban nem ad lehetőséget fiának.
ALGARVE INTERNATIONAL CIRCUIT, PORTUGAL - OCTOBER 22: Kevin Magnussen, Haas F1, in the press conference during the Portuguese GP at Algarve International Circuit on Thursday October 22, 2020, Portugal. (Copyright Free for Editorial Use Only. Credit: FIA Pool / LAT Images)

Magnussen és csapattársa, Romain Grosjean csütörtökön hivatalosan is bejelentették, hogy a következő szezonban már nem lesznek a Haas csapatának tagjai. A hírek szerint helyükre a Forma-2-es tehetségek, Nikita Mazepin, Callum Ilott vagy Mick Schumacher kerülhetnek

Mazepin pénzt is hozna az istállóhoz, az édesapja, Dmitry Mazepin ugyanis igencsak tehetős üzletember. Olyan hírek is felröppentek, melyek szerint a milliárdos felvásárolhatja a Haas istállót, azonban Günther Steiner csapatfőnök ezt tagadta. 

Magnussen édesapja, Jan Magnussen szerint igazságtalanul járt el a Haas, és a tehetség helyett a pénzt választották. 

„A Haas inkább a pénzt, mint a tehetséget választotta” – mondta. „Kár, hogy a dolgok idáig fajultak a Forma-1-ben. Természetesen ezt nem tartom igazságosnak. Ennek a döntésnek semmi köze nincs [Magnussen] képességeihez vagy teljesítményéhez.”

Günther Steiner elismerte, hogy amikor versenyzőt választanak, az is szempont lesz, hogy milyen támogatókat tud magával hozni az adott pilóta a csapathoz. 

„A pénz vagy a szponzorok támogatása mindenképp szerepet játszik” – mondta Steinder. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!