Friss hírek

Magnussen biztosnak érzi helyét a Haas-nál

Bár még a Haas nem erősítette meg a jövő évi pilótafelállását, Kevin Magnussen nem aggódik.

A dán versenyző mesélt a McLarenes és Renault-os éveiről is, és úgy véli, a következő szezonban is az amerikai csapatnál versenyez majd.

Nem gondolom, hogy sokáig elhúzódna ez a kérdés, de nem sietünk. Nem is aggódom.” – kezdte Magnussen.

A 25 éves pilóta 2014-ben csatlakozott a száguldó cirkuszhoz, először a McLaren, majd a Renault színeiben versenyzett. De sosem érezte magát még ilyen jól egy csapatnál sem, mint a Haas-nál.

Nagyon bizonytalan volt a Forma-1-es karrierem kezdete. Nagy elánnal érkeztem a királykategóriába, de amint debütáltam, el is vesztettem azt a fajta lendületet.” – kezdte a dán, aki a Formula Renault 3.5 szériában bajnoki címet nyert 2013-ban.

Nagyon instabil volt az a csapat, amelyikhez kerültem, viták voltak a vezetőségen belül. Hatalmas nyomás nehezedett rám Jenson Button miatt, így hibákat kezdtem véteni. Ilyenkor pedig nem teljesít jól az ember, és feszült lesz.

Két évet töltött a McLarennél, majd 2016-ban a Renault pilótája lett. Magnussen úgy érzi, hogy a francia csapatnak túl sok választási lehetősége nem volt, csak ő.

Talán nem a megfelelő okok miatt döntöttek mellettem. Azt a támogatás, melyre szükségem lett volna, nem kaptam meg. A mai napig úgy gondolom, hogy jó munkát végeztem, de már az elején eldöntötték, hogy nem én vagyok a megfelelő ember számukra.

Majd 2016 novemberében hivatalossá vált, a dán a Haas csapatát erősíti az azt követő szezontól. Magnussen pedig azóta is az amerikai istálló színeiben versenyez, és nem is tervez eligazolni onnan.

Szerencsére a Haas meglátta a bennem rejlő potenciált, és lehetőséget adott nekem. Egy olyan szerződést kínáltak fel nekem, amelyben láttam a stabilitást. Nem hinném, hogy bármennyire is sietnünk kellene most, és azt sem gondolom, hogy túl sokáig tartana a döntés. Ezen én nem stresszelek.” – tette hozzá.

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!