Magnussen: Button 2014-ben már lemondott az F1-ről

Kevin Magnussen állítja, a 2014-es szezont követően Jenson Button készen állt arra, hogy befejezze Forma-1-es pályafutását – ha ez így történt volna, ő ülhetett volna a brit világbajnok helyére 2015-ben.


Kevin Magnussen állítja, a 2014-es szezont követően Jenson Button készen állt arra, hogy befejezze Forma-1-es pályafutását – ha ez így történt volna, ő ülhetett volna a brit világbajnok helyére 2015-ben.

A dán tehetség tavaly debütált a Forma-1-ben a wokingi gárda színeiben, a csapat azonban nem hosszabbított szerződést vele, miután lehetősége volt leigazolni a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, Button pedig végül a maradás mellett döntött.

Magnussen idén a McLaren teszt- és tartalékversenyzője volt, nemrég azonban távozott a csapattól.

Az ifjú versenyző azt mondja, sok ígéretet kapott a McLarennél – de legfőképp azt, hogy 2015-ben is versenyzési lehetőséget kap a csapattól.

„Azt mondták, hogy 2015-re enyém az ülés” – mondta Magnussen a dán Ekstra Bladet című dán lapnak.

„Azt mondták, nem kell aggódnom. Nem emlékszem pontosan, mikor volt ez, de az biztos, hogy a szezon végén.”

Button a 2014-es szezon végén erős teljesítményt nyújtott, mely hozzásegítette a McLarent ahhoz, hogy megtartsa a hatodik helyet a konstruktőrök versenyében. Magnussen szerint ez fordulópontot jelentett Button számára is, aki korábban már eldöntötte, visszavonul.

„Jenson az év végén futotta két legjobb versenyét. Nagyon jól ment. De a szobájában egész pályafutásáról ott lógtak a fotók. Még egy olyan sisak is készen állt, amin az állít, hogy ’Goodbye’, azaz viszlát. Csak azért vezetett, hogy jól érezze magát, és mindenféle stressz vagy nyomás nélkül kiélvezze az utolsó két futamot. 100 százalékig hitt abban, hogy a Forma-1-ben már befejezte.”

[F1V_QUIZ]

„Jenson egyike a legjobbaknak, nincs köztünk semmi negatív. Ugyanabban a sportban vagyunk, ugyanazokért az ülésekért harcolunk. Óriási a tisztelet köztünk. Tudom, hogy miért kapta ő az ülést, de nincs semmi harag közte és köztem.”

A McLaren egyébként októberben a születésnapján tudatta Magnussennel, hogy a továbbiakban nem tart igényt teszt –és tartalékversenyzői szolgálataira – ráadásul tette mindezt e-mailben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!