Friss hírek

Magnussen: El sem hiszem, mi folyik a Haasnál

A Bahreini Nagydíj pénteki napja csak megerősítette Kevin Magnussen hitét abban, hogy a Haas tényleg nagyot lépett előre az elmúlt év egyértelmű sereghajtó pozíciója után, s a dán már a csapat 2018-as csúcsévének visszatértét vizionálja.

Magnussen váratlanul tért vissza az F1-es rajtrácsra, hiszen két hete még éppen vakációzott családjával, amikor Günther Steiner felajánlotta neki a lehetőséget, hogy vegye át Nikita Mazepin helyét a csapatnál. Bár a dán 2020 végén kissé kiábrándultan távozott a gyengélkedő csapattól és az egész sportból, és tavaly az USA sportautóbajnokságának csúcskategóriájában a dobogó tetejére is visszatért, ám most ismét túl erősnek érezte az F1 csábítását. Ebben alighanem az is közrejátszott, hogy a Haasnak az eddig látottak alapján sikerült jelentősen előrelépnie az új szabályok forgatagában, és visszatért a középmezőny csatározásába – ezt a bahreini péntek is megerősítette, ahol Mick Schumacher és Magnussen a 8. és a 10. helyen zárták a második szabadedzést.

„El sem hiszem, hogy mi folyik itt. Nagyon király, szinte szürreális az egész, szerencsésnek érzem magam” – idézi a Motorsport a csapat gyors formajavulásáról nyilatkozó dánt. „Az autó egész nap remek érzést nyújtott, akárcsak múlt héten. Az első edzésen a versenybeállításra koncentráltunk, nem annyira a köridőkre. A másodikon aztán csináltam egy időmérős próbát, amiben még mindig nem teljesen tettem oda magam, de igazán a hosszú etapos tempót találtam biztatónak. Az autó rendkívül következetes volt, erős köridőkkel.”

Hirdetés
 

A Haas és Magnussen eddigi legjobb F1-es szezonja egyaránt a 2018-as volt, amikor a csapat az 5., a dán pedig a 9. helyen zárt a bajnokságban. Arra a kérdésre, hogy idén visszatérhet-e az istálló csúcsidőszaka, amikor az 5-6. hely környékén is célba tudtak érni, optimistán felelt. „Nagyon remélem, és egyelőre úgy tűnik, hogy ez a helyzet. De már eleget láttam ebben a sportban, hogy tudjam, semmiben sem lehetünk biztosak, amíg véget nem ér a szezon. Persze még csak két edzésen vagyunk túl, de eddig minden jól fest.”

A 29 éves versenyző a hétvégén 120. F1-es rajtrája készül, és továbbra is azzal a különleges statisztikai mutatóval rendelkezik, hogy egyetlen dobogóját debütálóversenyén szerezte, még 2014-ben a McLarennel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!