Magnussen elárulta, mit mondott neki a Haas 2025-ről - F1VILÁG.HU

Magnussen elárulta, mit mondott neki a Haas 2025-ről

HIRDETÉS
Az idei szezon végén lejár a szerződése Kevin Magnussennek, a dán pilóta pedig egyelőre még nem tudja, mihez kezd majd 2025-ben — azt mondja viszont, biztos benne, hamarosan tisztázódik a jövője.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - FEBRUARY 19: Kevin Magnussen, Haas F1 Team during the Haas Film Day at Bahrain International Circuit on Monday February 19, 2024 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

Magnussen idén is a Haas csapatánál versenyez a Forma-1-ben, miután 2022-es visszatérésekor három évre szóló szerződést kötött a csapattal. Az azóta eltelt időszak meglehetősen hullámzóan alakult számára: 2022-ben 25 pontig jutott, tavaly viszont egész évben mindössze 3 egységet tudott gyűjteni.

A rutinos pilóta szerződése az idei szezon végén lejár, és egyelőre nem lehet elégedett az évad alakulásával: számos büntetést kapott a versenyeken, és mindössze egyetlen pontot szerzett — miközben csapattársa, Nico Hülkenberg 6-ot. A német versenyző ugyanakkor 2025-re csapatot vált, a Saubernél folytatja, ez pedig növelheti Magnussen esélyeit a maradásra. A dán versenyző nemrég elárulta, milyen kommunikáció folyt közte és a Haas csapata között a folytatást illetően.

„Azt mondták, hogy nem sietős nekik a dolog, és ez rendben van — ők irányítanak itt” — mondta a dán versenyző. „Azt gondolom, ez jelenleg egy nagyon nyílt piac, a kirakó sok darabkájának kell a helyére kerülnie. Lassan kezd összeállni a dolog, és remélhetőleg elég hamar rendeződik a jövőnk.”

Arra a kérdésre, hogy tárgyal-e más csapatokkal, Magnussen hozzátette: „Szerintem mindenki beszél mindenkivel és megnézni, milyen opciója van. Ahogy mondtam, előbb-utóbb mindenkinek rendeződik a jövője.”

A hírek szerint a Haas egyik ülésére nagyon jó esélyekkel pályázik Oliver Bearman, de állítólag Valtteri Bottas és Esteban Ocon is egyeztetéseket folytat a csapattal. Magnussen elismerte, az idei szezon eddig nem a várakozásainak megfelelően alakult.

„Ez az év egy kicsit olyan volt eddig, mint egy meredek emelkedő, ha arról van szó, hogy az apró dolgokat jól csináljuk” – magyarázta. „Sokszor csak rosszkor jött a forgalom az időmérő edzésen, így még jó teljesítménnyel is túl sokszor estem ki az első szakaszban, egyszerűen rosszkor jött a forgalom meg ilyenek.”

„Szeretném ezt minimalizálni, de visszatekintve sok ilyen esetre, nehéz megmondani, mit kellett volna másképp csinálnunk, mert az autók furcsa időpontokban jöttek ki, még arra sem volt elég idő, hogy új kört kezdjek, és ezt nem lehet előre látni. De nem szabad ezen rágódni, tovább kell lépni, és megőrizni a hidegvért, és remélni a jobbat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!