Magnussen: Előbb-utóbb bajnoki címért harcolunk - F1VILÁG.HU

Magnussen: Előbb-utóbb bajnoki címért harcolunk

HIRDETÉS

Kevin Magnussen szerint a Forma-1-ben idén már ismét gyári csapatként szereplő Renault hamarosan a világbajnoki címért harcolhat majd.


Kevin Magnussen szerint a Forma-1-ben idén már ismét gyári csapatként szereplő Renault hamarosan a világbajnoki címért harcolhat majd.

A francia istálló ma jelentette be, hogy 2016-ban a dán versenyző lesz Jolyon Palmer csapattársa.

Magnussen 2014-ben debütált a Forma-1-ben a McLaren színeiben, ám egy szezon után lecserélte őt a wokingi gárda.

Az ifjú tehetség azt mondja, alig várja már, hogy újra autóba üljön, és meggyőződése, hogy előbb-utóbb sikeresek lesznek a Renault-val.

„Hihetetlen érzés, rengeteget jelent ez számomra” – mondta a dán versenyző.

„Ez nemcsak egy Forma-1-es ülés, ez egy topülés. A Renault Sport a világbajnoki címért fog harcolni a jövőben. Most egy építkezési folyamat következik, de azért vannak itt, hogy nyerjenek, és én is osztom ezt a célt. Alig hiszem el, hogy én is a részese lehetek.”

„2014-ben lehetőséget kaptam a McLarennél, és úgy éreztem, jól helytálltam egy korábbi világbajnok oldalán. Nehéz volt elfogadnom, hogy lecseréltek, még ha egy nagyon erős felállás érdekében tették is meg. Hatéves korom óta versenyeztem minden évben, szóval nem szerepelt a terveim között, hogy az oldalvonalon ücsörögjek.”

„Remélhetőleg sokat bizonyítok idén. Elképesztően motivált vagyok, ki vagyok éhezve a visszatérésre. Alig várom már, hogy újra versenyautóba üljek, pláne, hogy a Renault Sporttal tehetem ezt meg.”

Magnussen hozzátette, úgy érzi, tapasztalatával hasznos lehet az enstone-i istálló számára.

Hirdetés

„Nagyon hasznos lehetek a Renault-nak. Öt éven át kapcsolatban álltam egy élcsapattal, ebből hármat versenyzéssel és teszteléssel töltöttem. Bár mindössze egy idényen át versenyeztem, sok tapasztalatra tettem szert.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!