Friss hírek

Magnussen: Jövőre nem fogok a partvonalon üldögélni

A McLaren tesztpilótája, Kevin Magnussen azt mondja, ki van zárva, hogy jövőre nem kap versenyzési lehetőséget a Forma-1-ben.


A McLaren tesztpilótája, Kevin Magnussen azt mondja, ki van zárva, hogy jövőre nem kap versenyzési lehetőséget a Forma-1-ben.

A dán tehetség tavaly a McLaren színeiben debütált a királykategóriában, és hiába szerepelt jól, a patinás brit istálló úgy döntött, a Hondával való újraegyesülés miatt két tapasztalt pilótával, a Jenson Button – Fernando Alonso párossal vág neki az idei évnek.

Magnussen így a McLaren tesztpilótája lett, és bár sokáig szó volt arról, hogy az amerikai IndyCar-sorozatban folytatja, az üzletet végül nem sikerült tető alá hozni – nagy részben azért, mert az ifjú versenyző Fernando Alonso sérülése miatt részt vett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A 22 esztendős tehetség az AUTOSPORT című brit szaklapnak azt mondta, még egy évet nem szeretne az oldalvonalon tölteni.

„Nem lesz még egy, versenyzés nélküli év, az egyszer biztos” – fogalmazott.

„Egy évig ebben a pozícióban dolgozom, és remélhetőleg valami történni fog velem itt, az F1-ben – ha pedig nem, akkor tovább kell lépni, és valami mást kell csinálni.”

„Persze nem azt mondom, hogy biztosan nem leszek itt tartalékosként. Ha nem kapok versenyzői ülést, akkor valami mást csinálok majd, de ha emellett tartalékos is maradhatok a McLarennél, hát legyen.”

„De remélem, hogy nem ez lesz a forgatókönyv – nagyon bízom abban, hogy jövőre újra F1-es versenyző leszek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!