Magnussen kifakadt: Ez nem Forma-1, ez üzemanyag-spórolás! - F1VILÁG.HU

Magnussen kifakadt: Ez nem Forma-1, ez üzemanyag-spórolás!

HIRDETÉS
Fotó: Haas F1 Team

Kevin Magnussen, a Haas versenyzője szerint szomorú, hogy az F1-ben ma már az üzemanyag mennyiségével kell spórolniuk a futamokon.

Az Amerikai Nagydíjat követően Esteban Ocont és Kevin Magnussent is diszkvalifikálták a futamról, és elvették pontjaikat – pedig a Haas számára is örömteli volt a végeredmény, Magnussen ugyanis a 9. pozícióban zárt.

A dán pilóta szerint felháborító, hogy ma arra kell figyelniük, hogy mennyi üzemanyagot fogyasztanak, ahelyett, hogy a versenyzésre koncentrálnának.

„Sajnos ma a Formula-Üzemanyag-spórolásban, és nem a Formula-1-ben versenyeztünk. Mi 0,1 kg-mal (!) többet fgyasztottunk az egész verseny alatt, szóval diszkvalifikáltak minket. Ezek azok a szabályok, amelyeket jobban kellene kezelnünk” – írta Magnussen közösségi oldalán.

„Kár, hogy az üzemanyaggal kell spórolnunk a Forma-1-ben, és emiatt nem támadhatunk” – mondta a futam után. „A szurkolók végső soron jó versenyeket akarnak látni – ezt nem tudjuk megtenni, mert spórolnunk kell. Ez elég kiábrándító.”

A másik diszkvalifikált pilóta, Esteban Ocon szerint is „hülye indokkal” zárták ki őket az Amerikai Nagydíjról, éppen ezért számára is nagyon bosszantó, ami történt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!