Magnussen: Meg akarom hálálni a McLaren bizalmát - F1VILÁG.HU

Magnussen: Meg akarom hálálni a McLaren bizalmát

HIRDETÉS

Kevin Magnussen szerint a legfontosabb dolog első Forma-1-es idényében az lesz, hogy a lehető legtöbbet tanuljon – a dán tehetség egyelőre nem tudja, mire számíthat, ám bízik a McLaren szakértelmében.


Kevin Magnussen szerint a legfontosabb dolog első Forma-1-es idényében az lesz, hogy a lehető legtöbbet tanuljon – a dán tehetség egyelőre nem tudja, mire számíthat, ám bízik a McLaren szakértelmében.

A 21 esztendős versenyző Jenson Button csapattársaként mutatkozhat be a száguldó cirkuszban, így Lewis Hamilton 2007-es szerepeltetése után a McLaren ismét lehetőséget ad egy újonc pilótának.

Magnussen elárulta, nem esett pánikba a nagy lehetőségtől, ugyanakkor tudja, rendkívül fontos lesz, hogy minél több tudást magába szívjon első F1-es idénye során.

„Nincs okom pánikolni. Egyszerűen csak fejlődnöm kell a csapattal és az autóval, produktívan kell felhasználnom a rendelkezésemre álló időt, és meg kell bizonyosodnom arról, hogy a lehető legfelkészültebben érkezem majd meg Melbourne-be” – mondta az ifjú tehetség a Formula1.com-nak nyilatkozva.

„Az ember természetesen soha nem lehet eléggé felkészült, mindig van valami, amin lehet javítani, de eljön az a pillanat, amikor abba kell hagyni a gyakorlást, és el kell kezdeni versenyezni. Az egyik dolog, amit Jenson mondott nekem, hogy mindig tanul valami újat. Több mint 250 F1-es futamon rajthoz állt már, szóval elég inspiráló ilyesmit hallani tőle. Egyértelműen tanulni tudok majd tőle, és akárcsak ő, én is folyamatosan javulok majd.”

„Hihetetlenül hálás vagyok azért a lehetőségért, amit kaptam, igazából még nem is ülepedett le bennem ez a dolog. Amikor múlt csütörtökön először autóba ültem Jerezben, még mindig furcsán éreztem magam. De szilárd meggyőződésem, hogy ebben a világban semmire nincs garancia, szóval most az előttem álló feladatra összpontosítok.”

„Tudom, hogy az alsóbb kategóriában elvégzett munkám csak arra volt elengedő, hogy eljussak a Forma-1 kapujáig, most mindent elölről kell kezdenem, hogy bizonyítsam, megérdemlem a lehetőséget.”

A dán tehetség hisz a McLaren versenyképességében

Bár a McLaren kiábrándító szezont teljesített 2013-ban, Magnussen szerint minden adott ahhoz, hogy a patinás angol istálló idén újra az élmezőnyben harcoljon.

Hirdetés

„A célom az, hogy keményen dolgozzak, és kényelmesen érezzem magam az autóban – annyira, hogy tényleg padlóig nyomhassam. Teljes mértékben hiszek a McLaren mérnökeiben és szerelőiben. Kétlem, hogy bárki meg tudja jósolni, mi fog történni az első versenyeken, legyen szó akár egy rendkívül tapasztalt világbajnokról, mint Jenson, vagy egy újoncról, mint én.”

Magnussen múlt héten, Jerezben először vezethette csapata új, MP4-29-es kódjelű versenygépét, a wokingi gárda számára pedig a legfőbb feladatot az jelenti, hogy az új masina a lehető legmegbízhatóbb legyen.

„Az autóval kapcsolatos első benyomásaim pozitívak. Egyelőre ennél többet még nem tudok hozzátenni – csak akkor tudunk majd tisztább képet kapni arra vonatkozóan, hogy hogy is állunk versenyképesség tekintetében, ha a tesztelés tovább folytatódik februárban.”

„Az autót jó érzés vezetni, a motorerő és nyomaték lenyűgöző, de a célunk momentán az, hogy a lehető legmegbízhatóbbá varázsoljuk a csomagot, és minél több kört megtegyünk az autóval. Ez talán nem hangzik túl izgalmasnak, de a helyzet az, hogy a körök száma jelenleg fontosabb a köridőknél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!