Friss hírek

Magnussen még nem mondott le a Forma-1-ről

A McLarentől ugyan távoznia kell, Kevin Magnussen azonban továbbra is keményen dolgozik azon, hogy jövőre újra versenyezzen a Forma-1-ben.


A McLarentől ugyan távoznia kell, Kevin Magnussen azonban továbbra is keményen dolgozik azon, hogy jövőre újra versenyezzen a Forma-1-ben.

A dán tehetség a jövő hónapban a Porsche Le Mans-győztes prototípusával tesztelhet majd, ám továbbra is a királykategória élvez számára prioritást.

„Alig várom már ezt a tesztet. Régen vezettem már versenyautót, ez pedig nem egy rossz darab” – mondta Magnussen a dán TV2-nek.

„A Porsche azért ajánlotta fel ezt a tesztet, mert lehet, hogy lesz egy szabad hely a harmadik autójukban. Nincs rá garancia, de szeretnék a lehető legjobb versenyzőt kiválasztani, ha mégis így alakul.”

A német gyártóval tesztel egyébként novemberben Oliver Turvey és Mitch Evans is.

„A legjobbat fogom nyújtani, hogy meggyőzzem őket arról, nekem kellene kapnom az ülést” – tette hozzá Magnussen.

Amikor az ifjú tehetséget arról kérdezték, kezdi-e feladni F1-es álmait, így felelt: „Nem. A Forma-1-ről kisgyerekkorom óta álmodom, nehéz elengedni.”

„Még mindig dolgozunk a lehetőségeken. Nincs sok, és szerintem mindenki tudja, mely ülések elérhetőek még. Természetesen dolgozunk az ügyön.”

„De mérlegelni kell a dolgokat, ki kell deríteni, mi a legjobb opció – szóval nehéz döntés lesz. De szerencsére nem most kell ezt meghoznom.”

Magnussen emellett beszélt arról is, egyáltalán nem neheztel a McLarenre, mely csapattal 2014-ben bemutatkozhatott a Forma-1-ben.

„A McLarennek van két kiváló pilótája, két világbajnok, és szeretnék megtartani őket jövőre is. Én pedig már a szezon eleje óta mondom, hogy nem akarok még egy évig tartalékos lenni – egyszerűen nincs hely számomra a csapatnál.”

„Én versenyezni akarok, más nem érdekel. Vegyes érzésekkel távozom a McLarentől, de versenyezni szeretnék, szóval ez mindenek felett áll. Ideje továbbállni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Magnussen még nem mondott le a Forma-1-ről
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!