Magnussen: Nem hátráltatom a McLarent - F1VILÁG.HU

Magnussen: Nem hátráltatom a McLarent

A Forma-1-ben első évét teljesítő Kevin Magnussen nem gondolja úgy, hogy tapasztalatlansága hátráltatja az idén küszködő McLarent.


A Forma-1-ben első évét teljesítő Kevin Magnussen nem gondolja úgy, hogy tapasztalatlansága hátráltatja az idén küszködő McLarent.

A dán tehetség élete első Forma-1-es versenyén dobogóra állhatott, azóta azonban nem tudott jó eredményeket elérni a problémás MP4-29-essel.

 

Magnussen csapattársa, a mezőny legrutinosabb versenyzője, Jenson Button nemrég utalt rá, a McLaren is sokkal többet profitálna abból, ha két rutinos pilótával versenyezne.

Magnussen a minap elárulta, valóban más visszajelzéseket ad a mérnököknek, mint Button, ám úgy érzi, ezzel csak segíti csapatát a problémamegoldásban.

„Mások vagyunk, és más dolgokat érzünk az autóban” – mondta az ifjú versenyző.

„De ez jó, mert más ötleteket kapunk. Nem érzem úgy, hogy visszafognám a csapatot a fejlesztésekben. Úgy érzem, hogy jó visszajelzéseket adok, azt mondom, amit érzek, és amit helyesnek vélek.”

„Megpróbálom nem hátráltatni a csapatot, próbálom mondani a dolgokat. Fiatal versenyzőként a Forma-1-ben ehhez bátornak kell lenni – hogy jó-e, amit mondok, vagy sem, azt majd a csapat eldönti.”

„A legjobban úgy tanulhat az ember, ha kinyitja a száját és elmondja, amit gondol. A mérnökök megértik, hogy nincs sok tapasztalatom, szóval megmondják, ha valamiről azt gondolják, hogy helyes, vagy épp helytelen. De hallgatnak is rám, amire büszke vagyok.”

„Használják a visszajelzéseim, még ha tapasztalatlan is vagyok, ez pedig önbizalommal tölt el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!