Magnussen: Nem kerültem távolabb a vb-címtől - F1VILÁG.HU

Magnussen: Nem kerültem távolabb a vb-címtől

Kevin Magnussen úgy érzi, nem kell hosszabb utat bejárnia a bajnoki címig azért, mert a Renault-tól a Haas csapatához szerződött.


Kevin Magnussen úgy érzi, nem kell hosszabb utat bejárnia a bajnoki címig azért, mert a Renault-tól a Haas csapatához szerződött.

A dán versenyző nem volt hajlandó tovább várni a Renault döntésére, így úgy döntött, elfogadja a Haas ajánlatát, 2017-ben tehát már az amerikai istálló színeiben folytatja pályafutását.

Amikor arról kérdezték, hogy a döntés miatt esetleg távolabb került-e attól, hogy a jövőben a vb-címért harcoljon, Magnussen így válaszolt: „Abszolút nem. A Haasszal kötött szerződésem nem 5 évre szól, és ki tudja, mire lesz képes a Haas?”

„És aztán a későbbiekben is lesznek lehetőségek… nincsenek határok. Tényleg csak rajtam múlik. Szóval nem hoztam magam olyan helyzetbe, mely miatt tovább tartana a dolog. Épp ellenkezőleg.”

„Maradhattam volna a Renault-nál, remélhetőleg addig, amíg világbajnokok nem lesznek, de egyszerűen nincs garancia arra, hogy az a csapat meg fogja nyerni a bajnokságot.”

„Szerintem beletelik még néhány évbe, mire harcolni tudnak a vb-címért. Szóval nem hinném, hogy nekem tovább tart majd.”

Magnussen kifejtette, bízik abban, hogy az eredményes debütálás után a Haas folytatni tudja a fejlődést 2017-ben.

„A következő év lesz a második szezonjuk az F1-ben. Többet fognak tanulni. Már elég korán elkezdtek a 2017-es szezonra összpontosítani. A médiában is elmondták, hogy valójában a 2017-es évre összpontosítottak, már az idei szezon első versenye előtt is. Ez pedig elég.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!