Magnussen reméli, megszűnik az F1-ben a „nevetséges” spórolás - F1VILÁG.HU

Magnussen reméli, megszűnik az F1-ben a „nevetséges” spórolás

HIRDETÉS
A Haas versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, nagyon bízik abban, hogy a versenyzőknek idén már nem kell olyan „extrém és nevetséges” módon spórolniuk az üzemanyaggal a versenyeken.
Fotó: Haas F1 Team

A dán versenyzőt az Egyesült Államok Nagydíj diszkvalifikáltál, mert a futam során a megengedett 105 kg-nál 170 grammal több üzemanyagot használt fel.

Az idei évre 5 kg-mal megemelték a felhasználható üzemanyag mennyiségét, ez azonban még nem garancia arra, hogy a csapatok nagyobb üzemanyagtankot építenek autóikba.

Magnussen mindenesetre reméli, ennek a változtatásnak – illetve a Pirelli konzervatívabb abroncsainak – hála a versenyzők idén keményebben nyomhatják.

„Egy kicsit több üzemanyagunk lesz, ami jó dolog” – mondta a rutinos versenyző a Motorsport.com kérdésére a Haas csütörtöki autóbemutatóján.

„A legfrusztrálóbb dolog az volt, hogy annyit kellett spórolnunk az üzemanyaggal. Egy kis spórolás még rendben van, az F1-ben mindig is volt, de az, amit tavaly párszor meg kellett csinálnunk, vicc.”

„A gumik pedig a másik… Mexikóban egyszerűen nem működtek nálunk, 8 másodperccel lassabbak voltunk, mintha feltettünk volna egy új szettet a futamon, és ez is nagyon frusztráló.”

„Csak azt remélem, hogy ezúttal már nem lesznek ennyire extra forgatókönyvek. Hülyeség az, hogy ilyen extrém és nevetséges módon kellett kezelnünk a helyzetet néhányszor, legyen szó az üzemanyagról, vagy a gumikról.”

„Remélem, hogy nem lesznek ilyen helyzetek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!