Magnussen: Sajnálom Schumachert, mert helye van a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Magnussen: Sajnálom Schumachert, mert helye van a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Sajnálja csapattársát, Mick Schumachert Kevin Magnussen, amiért az elveszítette ülését a Haas alakulatánál 2023-ra. A dán pilóta úgy érzi, a német megérdemel egy helyet a Forma-1-ben.
AUTóDROMO JOSé CARLOS PACE, BRAZIL - NOVEMBER 11: Mick Schumacher, Haas F1 Team, and Kevin Magnussen, Haas F1 Team during the São Paulo GP at Autódromo José Carlos Pace on Friday November 11, 2022 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Schumachernek két szezon után kell távoznia a csapattól, miután az istálló vezetősége úgy döntött, Nico Hülkenbergnek szavaz bizalmat a következő idényre. A fiatal pilótának így 2023-ban nem lesz helye a Forma-1-ben, ám természetesen feltett szándéka, hogy visszatérjen a mezőnybe.

„Kétoldalú dolog ez, nem igaz? Egyfelől izgalmas, hogy jön egy olyasvalaki, mint Nico, aki rengeteg tapasztalattal és komoly képességekkel rendelkezik” – mondta az ügy kapcsán Kevin Magnussen. „Másfelől viszont sajnálom Micket, mert tudom, mit érez. Én magam is voltam ilyen helyzetben.”

„Szerintem remek munkát végzett idén, kedvelem őt, mint embert is. Könnyű sajnálni őt. Az F1 viszont kemény, ugyanakkor van lehetőség a visszatérése. Én kétszer is megtettem. Remélem, hogy folytatni tudja a harcot, és vissza fog kerülni az F1-es rajtrácsra.”

Magnussent a 2014-es idény végén tette ki a McLaren, majd 2021 végén a Haasnál is elveszítette ülését. A dán pilóta idén egyéves kihagyás után térhetett vissza az F1-be, ami szerinte azt mutatja, Schumachernek is hinnie kell ebben.

„Határozottan tudom, milyen ez, hogy milyen helyzetben van. De azt is érzem, amikor megveregetem a vállát, és azt mondom, ’tarts ki’, hogy annak van jelentősége is. Én kétszer visszatértem a sportba. Megmutattam, hogy senki sem tudhatja, mit hoz a jövő. A sportban soha nem mondhatod, hogy soha. Szóval ki kell tartanod.”

„Kedvelem Micket, és szerintem megérdemel egy helyet a rajtrácson. Minden, amit mondhatok, hogy a legjobbakat kívánom neki, és hiszem, hogy lesz út számára az F1-be való visszatéréshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!