Friss hírek

Magnussen szerint Schumacher nagy érték lesz a Haas csapata számára

Igazán elismerően beszélt Mick Schumacherről a Haas Forma-1-es csapatának jelenlegi versenyzője, Kevin Magnussen. A dán pilótának az idény végén távoznia kell az amerikai istállótól, szerinte azonban Schumacher komoly érték lehet majd a csapat számára.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, szinte borítékolható, hogy Mick Schumacher 2021-ben a Haas színeiben mutatkozhat majd be a Forma-1-ben.

Az már korábban kiderült, hogy az amerikai istálló mindkét jelenlegi pilótájától megválik: Romain Grosjeannak és Kevin Magnussennek is távoznia kell, és szinte bizonyos, hogy más csapatnál sem találnak helyet maguknak a következő idényre.

Magnussen a minap egy interjúban arról beszélt, lenyűgözte őt Mick Schumacher idei Forma-2-es szereplése, habár még ő sem tudja, mik a Haas tervei a következő évre.

„Attól függően, hogy kit jelentenek be, szerintem van néhány fiatal pilóta, akik nagyon jó versenyzők. Szerintem Schumachernek is rajta kell lennie ezen a listán” – mondta a dán.

„Nem tudok semmit ezekről a dolgokról, sem Günther [Steiner – csapatfőnök], sem Gene [Haas – tulajdonos] nem mondott nekem semmit, de gondolom, hogy Schumacher is rajta van a listán.”

„Találkoztam már vele, beszélgettünk is, és egy csillogó fiatalnak tűnik, aki nyilvánvalóan nagy tehetséggel van megáldva. Vezeti a Forma-2-es bajnokságot, és briliánsan vezet.”

„Szóval szerintem ő jó lesz majd. Biztos vagyok benne, hogy már csak a vezetését, illetve a képességeit tekintve is nagyszerű lesz a csapat számára.”

Schumacher csapattársa jövőre jó eséllyel a szintén a Forma-2-ben szereplő Nikita Mazepin lesz, Romain Grosjean pedig néhány hete úgy nyilatkozott, financiális okok miatt kell távoznia a csapattól.

Magnussen viszont cáfolja csapattársa álláspontját, miszerint „fizetős pilóták” miatt veszítik el üléseiket.

„Nagyon nehéz meghatározni a fizetős versenyzők fogalmát, mert szerintem minden versenyző hoz magával bizonyos kereskedelmi értéket. Vannak pilóták, akik csak kifizetik a csekket, és aztán megkapják az ülést. Vannak olyanok, akiknek a családja rendelkezik sok pénzzel, és csapatokat tudnak megvásárolni.”

„De szerintem minden pilóta, még a legjobbak is hoznak magukkal valamilyen szintű kereskedelmi értéket, legyen szó akár partnerekről, akik követik őket a csapatokhoz, és támogatják a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!