Friss hírek

Magnussen: Több a következetlenség az F1-ben a két versenyigazgató miatt

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen szerint sok problémát szül idén a Forma-1-ben az, hogy két versenyigazgatót alkalmaz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Michael Masit a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjat követően menesztették posztjáról, a versenyigazgatói feladatokat pedig idén Eudardo Freitas és Niels Wittich vették át. A korábban a DTM versenyigazgatójaként tevékenykedő Wittich Bahrein óta tevékenykedett versenyigazgatóként az idény első szakaszában, míg Freitas a Spanyol Nagydíjon, illetve Monte-Carlóban volt szolgálatban.

Wittich a bakui hétvégét megelőzően hozott döntést arról, a versenyzők a bokszkijáratnál rámehetnek a vonalra, feltéve, ha teljes kerekükkel nem mennek túl azon. Mindezt azok után, hogy a Ferrari Monte-Carlóban óvást nyújtott be a Red Bullok ellen az ilyen jellegű feltételezett kihágások miatt.

Hirdetés
 

Kevin Magnussent, a Haas versenyzőjét csütörtökön arról kérdezték, ő észrevett-e bármiféle különbséget a két versenyigazgató idei ténykedése között.

„Szerintem van különbség” – vágta rá a dán pilóta, aki szerint ez azért probléma, mert nehezebb átlátni a szabályokat.

„Talán egy kicsit nehezebb jelen pillanatban igazán megérteni, mik is a szabályok. Szerintem következetesebb volt a dolog korábban, mint most. Remek volna, ha az álláspontjuk, vagy a szabályértelmezésük teljesen következetes volna. Akkor versenyzőként is könnyebb lenne megérteni. De ez van. Oka van annak, hogy új emberek érkeztek, és változott az FIA felállása. Nem igazán aggódom emiatt. Olyan ez, mint az időjárás miatt aggodalmaskodni. Nem tudok változtatni rajta. El kell fogadnom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!