Friss hírek

Magnussen: Újoncként is lehet sikeres az ember

Izgatottan várja már első Forma-1-es idényét a száguldó cirkuszban a McLaren színeiben bemutatkozó Kevin Magnussen. A dán tehetség Sergio Pérez helyét veszi át, és követné Lewis Hamilton példáját.Izgatottan várja már első Forma-1-es idényét a száguldó cirkuszban a McLaren színeiben bemutatkozó Kevin Magnussen.

A dán tehetség Sergio Pérez helyét veszi át a wokingi gárdánál, és egy ideje már tart a felkészülése a McLaren angliai központjában.

Magnussen elárulta, nagyon büszke arra, hogy jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben, és édesapja, Jan Magnussen után ő is vezetheti a patinás angol alakulat versenyautóját.

„A McLarenre gyerekkorom óta családomként tekintek” – mondta az ifjú tehetség.

„Édesapám tesztpilóta volt itt, 1995-ben pedig egy futamon rajthoz is állt a csapat színeiben. Mindig arról álmodtam, hogy egyszer a McLaren versenyzője leszek. Hihetetlen érzés lesz versenyzőként beülni az autóba úgy, hogy a Magnussen név szerepel majd azon.”

A 21 esztendős tehetség mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban felkészüljön első F1-es idényére. Elmondása szerint nagy önbizalommal tölti el az, hogy korábban Lewis Hamilton is a McLaren színeiben debütált a Forma-1-ben, ráadásul a brit tehetség nagyon eredményesen is szerepelt kezdettől fogva.

„Most, hogy már enyém az ülés, teljes mértékben a rám váró feladatra összpontosítok. A tél arról szól majd, hogy a lehető legjobban felkészítsem magam az első januári tesztre, illetve az első márciusi futamra. Sok időt töltök a mérnökökkel, vezetek a szimulátorban, próbálok hozzászokni mindenhez. Kemény munka mindez, de nagyon élvezem.”

„Az, hogy Lewis pontosan ugyanezt csinálta anno, amit most én, igazán pozitív dolog számomra. Ez jól mutatja, hogy a csapatnak van már rutinja ebben, készített már fel újoncot az F1-es debütálásra. Maga a tény, hogy Lewis ennyire sikeres volt, nem jelent extra nyomást számomra, egyszerűen csak bizonyítja, hogy meg lehet csinálni, és újoncként is sikeres lehet az ember.”

Magnussen hozzátette, úgy érzi, a malmára hathatja a vizet az is, hogy jelentősen megváltoznak a szabályok a Forma-1-ben, hiszen az új autók a többi versenyzőnek is komoly fejtörést okozhatnak.

„Nemcsak rám vár új kihívás, hanem mindenkire. Mindenkinek meg kell tanulnia, hogyan is kel bánni a 2014-es versenyautókkal. Jó évnek ígérkezik a következő. A szabályváltozások miatt egy kicsivel kevesebbet jelent az, hogy nekem nincs annyi tapasztalatom, mint a többieknek. Persze kemény munka vár rám és sokat kell tanulnom, de a többieknek is, ez pedig szintén pozitívum számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!