Magnussen: Újoncként is lehet sikeres az ember

Izgatottan várja már első Forma-1-es idényét a száguldó cirkuszban a McLaren színeiben bemutatkozó Kevin Magnussen. A dán tehetség Sergio Pérez helyét veszi át, és követné Lewis Hamilton példáját.Izgatottan várja már első Forma-1-es idényét a száguldó cirkuszban a McLaren színeiben bemutatkozó Kevin Magnussen.

A dán tehetség Sergio Pérez helyét veszi át a wokingi gárdánál, és egy ideje már tart a felkészülése a McLaren angliai központjában.

Magnussen elárulta, nagyon büszke arra, hogy jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben, és édesapja, Jan Magnussen után ő is vezetheti a patinás angol alakulat versenyautóját.

„A McLarenre gyerekkorom óta családomként tekintek” – mondta az ifjú tehetség.

„Édesapám tesztpilóta volt itt, 1995-ben pedig egy futamon rajthoz is állt a csapat színeiben. Mindig arról álmodtam, hogy egyszer a McLaren versenyzője leszek. Hihetetlen érzés lesz versenyzőként beülni az autóba úgy, hogy a Magnussen név szerepel majd azon.”

A 21 esztendős tehetség mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban felkészüljön első F1-es idényére. Elmondása szerint nagy önbizalommal tölti el az, hogy korábban Lewis Hamilton is a McLaren színeiben debütált a Forma-1-ben, ráadásul a brit tehetség nagyon eredményesen is szerepelt kezdettől fogva.

„Most, hogy már enyém az ülés, teljes mértékben a rám váró feladatra összpontosítok. A tél arról szól majd, hogy a lehető legjobban felkészítsem magam az első januári tesztre, illetve az első márciusi futamra. Sok időt töltök a mérnökökkel, vezetek a szimulátorban, próbálok hozzászokni mindenhez. Kemény munka mindez, de nagyon élvezem.”

„Az, hogy Lewis pontosan ugyanezt csinálta anno, amit most én, igazán pozitív dolog számomra. Ez jól mutatja, hogy a csapatnak van már rutinja ebben, készített már fel újoncot az F1-es debütálásra. Maga a tény, hogy Lewis ennyire sikeres volt, nem jelent extra nyomást számomra, egyszerűen csak bizonyítja, hogy meg lehet csinálni, és újoncként is sikeres lehet az ember.”

Magnussen hozzátette, úgy érzi, a malmára hathatja a vizet az is, hogy jelentősen megváltoznak a szabályok a Forma-1-ben, hiszen az új autók a többi versenyzőnek is komoly fejtörést okozhatnak.

„Nemcsak rám vár új kihívás, hanem mindenkire. Mindenkinek meg kell tanulnia, hogyan is kel bánni a 2014-es versenyautókkal. Jó évnek ígérkezik a következő. A szabályváltozások miatt egy kicsivel kevesebbet jelent az, hogy nekem nincs annyi tapasztalatom, mint a többieknek. Persze kemény munka vár rám és sokat kell tanulnom, de a többieknek is, ez pedig szintén pozitívum számomra.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS