Friss hírek

Magnussennel több éves szerződést kötött a Haas

Több évre szóló szerződést írt alá a Haas Forma-1-es csapatával a száguldó cirkuszba visszatérő Kevin Magnussen.

Az amerikai istálló szerdán jelentette be, a dán pilóta veheti át Nikita Mazepin helyét, akivel múlt szombaton bontott szerződést a csapat a kirobbant orosz-ukrán háború következményeként.

Magnussen 2017 és 2020 között volt a Haas verenyzője, összesen hat szezonon át versenyzett eddig a Forma-1-ben, Günther Steiner csapatfőnök pedig úgy fogalmazott, elég egyértelmű döntést hoztak meg.

Hirdetés
 

„Amikor egy olyan versenyzőt keres az ember, aki értéket hoz a csapathoz, nem is említve a rengeteg Forma-1-es tapasztalatot, akkor Kevin egy egyértelmű döntés” – mondta a szakember. „Az, hogy azonnal elérhető, már az előszezoni teszten számítani tudunk rá Mick Schumacher és Pietro Fittipaldi mellett.”

„Kevin kulcsszerepet vállalt korábbi sikereinkben – akkor is, amikor legjobb eredményeinket értük el a Forma-1-ben 2018-ban. Tavaly is bizonyította, hogy elsőosztályú autóversenyző, hiszen győzelmekkel és dobogós eredményekkel gazdagította önéletrajzát. Veterán pilótaként a garázsban és a mérnöki szobában is szolid támpontot nyújt majd nekünk a VF-22-es folyamatos fejlesztése során.”

A Haas csapata által kiadott közlemény úgy fogalmazott, Magnussennel egy „több évre szóló” szerződést kötött az istálló, így nem csupán 2022-ben számítanak rá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!