Friss hírek

Magyarázat: Ezért cserélt újra motort Hamilton autójában a Mercedes

Jelentős mértékben, folyamatosan romlik Lewis Hamilton motorjának teljesítménye, ezért döntött a Mercedes csapata úgy, hogy a Brazil Nagydíj hétvégéjén kicseréli azt – árulta el Toto Wolff.

Hamilton 5 rajthelyes büntetést kap majd a vasárnapi versenyen, a csapat ugyanis Törökország után újra kicserélte a belső égésű motoregységet versenyautójában. Ebből a komponensből a címvédő már az ötödiket használja idén.

A hétszeres világbajnok számára nagyon nem jön jól az újabb csere, hiszen 19 pontos hátrányban van riválisával, Max Verstappennel szemben. A Mercedesnek viszont nem volt más választása, Toto Wolff elárulta, egyelőre ugyanis képtelenek megoldani a felmerülő motorproblémákat. 

Hirdetés
 

„Olyan szintű degradációnk van a motorral, hogy a szezon végéig folyamatosan csökkenne az ereje. Még nem jöttünk rá, hogy miért van ez, csak látjuk, hogy egyre gyengébb” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Láttuk az elmúlt években is, hogy 1000 km felett van néhány kilowattnyi csökkenés a motorban. A miénk viszont sokkal jobban degradálódik, mint átlagosan az elmúlt néhány évben, és ez csak fokozódik hétvégéről hétvégére.”

„Ha tehát megtartjuk ezt a motort, biztosan nem leszünk versenyképesek Szaúd-Arábiában és Abu Dhabiban.”

Wolff azt reméli, az 5 rajthelyes büntetés nem jelent majd akkora hátrányt Interlagosban.

„Nyilván Szaúd-Arábia is jó lehetőségnek tűnhet, de úgy gondoljuk, hogy addigra a motor még több erőt veszít. Szóval a szimulációnk alapján ez a megfelelő hely a cserére” – magyarázta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!