Magyarország hajlandó még egy F1-es versenyt rendezni idén

Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance leads Lance Stroll, Racing Point RP20 and Sebastian Vettel, Ferrari SF1000 at the start of the race
Fotó: Racing Point
Magyarország készen áll még egyszer vendégül látni a Forma-1 mezőnyét a 2020-as idényben – erről tájékoztatta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon Jean Todtot, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét, valamint Chase Carey-t, az F1 elnök-vezérigazgatóját.

A száguldó cirkusz mezőnye múlt hétvégén látogatott el a Hungaroringre, a 35. Magyar Nagydíjat azonban zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezték meg.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn reggel az M1-nek azt mondta, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával együtt nagy sikerként könyvelték el a szigorú biztonsági intézkedések mellett megtartott nagydíjat.

„Nem ilyen 35. évfordulóra készültünk, de sportdiplomáciai és sportszakmai siker, hogy ebben a helyzetben egyáltalán tudtunk versenyt rendezni” – idézi Gyulay szavait az MTI.

A szakvezető beszélt arról is, az elmúlt héten 5246 koronavírus-tesztet végzett el a Semmelweis Egyetem, illetve az FIA által erre megbízott cég. Csaknem száz konténerre volt szükség a pályán, ezekből alakítottak ki “konténerszigeteket”, hiszen nagyon szigorú előírások szerint járnak el a csapatok, egymással sem nagyon érintkeznek.    

„Gyakorlatilag nekünk kellett felépítenünk az otthonukat” – tette hozzá Gyulay.

A beszélgetésben elhangzott, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hungaroringen Jean Todttal, az FIA elnökével és Chase Carey-vel, a Formula One Group vezérigazgatójával folytatott szombati helyszíni tárgyaláson felajánlotta: amennyiben szükség lesz rá, akár még egy Forma-1-es versenyhétvége megrendezhető lesz idén Magyarországon.

„Örültünk a felajánlásnak” – mondta Gyulay Zsolt, ugyanakkor kifejezte reményét, hogy mindenhol meg lehet rendezni a futamokat.

„A versenyzők és a nézők sem szeretnék talán annyira, hogy ugyanazon a pályán folyjanak a versenyek. De attól függően, hogy hogyan alakul a nemzetközi helyzet, azért mi készek állunk erre a dologra.”

Eddig 10 F1-es verseny időpontját és helyszínét jelentették be, hogy szeptember 27. után hogyan alakul a program, arról a következő hetekben adhat tájékoztatást a Forma-1 vezetősége.

AZ F1-ES VERSENYNAPTÁRAT IDE KATTINTVA NÉZHETED MEG!

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!