Friss hírek

Majdnem teljesen kész a miami F1-es pálya

Alig három hét múlva Miamiban vendégeskedik a Forma-1 mezőnye, a vadonatúj versenypálya pedig a szervezők elmondása szerint 95 százalékban készen áll.

Az aszfaltcsíkot a Hard Rock Stadium körül alakították ki, az 5,4 km hosszú versenypályán pedig a szimulációk szerint 217 km/h-s átlagsebességet érhetnek el a Forma-1-es versenyautók. A száguldó cirkusz történetének első Miami Nagydíját május 6-8. között rendezik majd, lassan pedig minden készen áll az F1 fogadására – erről Richard Cregan, az esemény főszervezője beszélt.

„Az utolsó szakaszában jár ez a hihetetlen versenypálya, mely az első miami Forma-1-es versenynek ad otthont” – mondta a Miami Nagydíj vezérigazgatója. „Nagyon elégedettek vagyunk azzal a fejlődéssel, amit elértünk, és le a kalappal a miami csapat kemény munkája előtt, akik a Forma-1-gyel és az FIA-val együttműködve dolgoztak azon, hogy a szűkös határidőre elkészüljön a pálya.”

Hirdetés
 

„Egy olyan versenypályát próbáltunk megalkotni, amin a versenyzők imádnak versenyezni, egy olyan kampuszt, ami egyedi és a lehető legjobb élményt nyújtja a rajongóknak. Alig várjuk már május első hétvégéjét!”

A pálya építésének munkálatai 2021 áprilisában kezdődtek meg, és lassan az összes állandó épületet befejezik. A pályakorlátok és gumifalak építését februárban kezdték, a végleges aszfaltréteget pedig márciusban fektették le, jóval az FIA által megszabott határidő előtt.

Az utolsó hetekben a szervezők arra fókuszálnak, hogy az ideiglenes építményekkel elkészüljenek a pálya körül, és ’Miami-kékre’ fessék a bukótereket.

„A pályatervezés, vagy az építés minősége tekintetében semmiféle kompromisszumot nem kötöttünk” – folytatta Cregan, aki korábban az abu dhabi és az oroszországi F1-es pálya építését is felügyelte. „A korábbi tapasztalataimat figyelembe véve soha nem láttam még effajta törekvést az aszfalt tökéletességére, mint itt, Miamiban. Minden pontosan a tervek szerint készült, és mindenki, aki részt vett az építkezésben, hihetetlen munkát végzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!