Friss hírek

Május végéig döntenek az F1-es idénynyitóról

Május végéig döntés születhet arról, hogy július elején elrajtolhat-e a Forma-1 2020-as szezonja. Az Osztrák Nagydíj szervezői a száguldó cirkusz vezetésével közösen az osztrák egészségügyi minisztérium állásfoglalására várnak.

A tervek szerint július 5-én és 12-én két versenyt rendeznének Spielbergben, zárt kapuk mögött, szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett.

A versenyt szervező Red Bull, illetve a Projekt Spielberg közösen dolgozta ki a verseny megrendezésének terveit, melyet múlt csütörtökön el is küldtek az osztrák hatóságoknak – az ő döntésükön múlik, hogy végül zöld utat adnak-e az idénynyitásnak.

„A mostani tudásunk alapján már nagyon bízunk abban, hogy ezt a két versenyt megrendezhetjük” – mondta Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Oe24.tv-nek.

„A dolog úgy áll, hogy múlt héten a Projekt Spielberg koncepcióját elküldtük az osztrák egészségügyi minisztériumnak, és már vizsgálat alatt van. Már van egy biztonsági koncepció a FOM-nál is, és mindez összefoglalásra került.”

A szakember azt reméli, „május végéig a válasz is megérkezik”.

Marko azt mondja, könnyen lehet, hogy finomítani kell még a terveken a hatóságok javaslatai alapján, ám erre bőven lesz még idő júliusig.

A Red Bull tanácsadója egyébként a minap egy interjúban beszélt arról is, szerinte akár még az is elképzelhető, hogy bizonyos számú nézőt beengedhetnek majd az első versenyekre.

„Egyelőre várnunk kell, és az egészségügyi hatóságokra kell bíznunk ezt. A biztonság az, ami számít. Viszont vissza kell térnünk a normális élethez, és ehhez az is hozzátartozik, hogy nézők lesznek minden sportrendezvényen.”

„Különféle fejlemények vannak az eltérő országokban. És rengeteg minden változott a járvány kitörése óta. Jobbak lettek a tesztek, többet tudunk a vírusról, és természetesen országról országra más a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!