Maldonado: A Lotus folyamatosan a top10-ben lesz

A Lotus folyamatosan ott lehet a pontszerző helyeken a nyári szünetet követően, állítja Pastor Maldonado.


A Lotus folyamatosan ott lehet a pontszerző helyeken a nyári szünetet követően, állítja Pastor Maldonado.

A venezuelai versenyző még egyetlen pontot sem szerzett az idei szezonban, míg csapattársa, Romain Grosjean összesen 8 egységgel büszkélkedhet két nyolcadik helyezésének köszönhetően.

Bár a Lotus nagy valószínűséggel nem lesz ütőképes a nyári szünetet követő első két futamon, Belgiumban és Monzában, ám azt követően visszatérhet a top10-be.

„Felejtsük el Spát és Monzát, de ha visszatérünk az olyan pályákra, ahol a motorerő nem számít annyira, akkor az első tíz pozícióért harcolhatunk” – mondta Maldonado.

„Talán nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de jó pozícióban vagyunk. Az autó sokkal jobb, megtaláltuk a megfelelő egyensúlyt, és magabiztos vagyok, mert tudom, hogy jobb lett a csapat.”

Maldonado eddig csak egyszer tudta megverni Grosjeant az időmérő edzésen az idei évben, és szintén egy alkalommal végzett előtte a versenyen, mikor mindketten célba értek.

„Gyakran csapattársam előtt voltam, mikor az autó nem adta meg magát” – magyarázta Maldonado, akivel szerződést hosszabbított a Lotus 2015-re.

„Egy nagyon gyors versenyző, hatalmas tapasztalattal, a csapatot is jobban ismeri, és tanulunk egymástól, ami nagyon fontos.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS