Friss hírek

Maldonado: Alonsót is kritizálják, nemcsak engem

A Lotus versenyzője, Pastor Maldonado azt mondja, egyáltalán nem foglalkozik azokkal a kritikákkal, amiket néhány Forma-1-rajongótól kap – ehelyett inkább arra összpontosít, hogy az őt támogatókra fókuszál.


A Lotus versenyzője, Pastor Maldonado azt mondja, egyáltalán nem foglalkozik azokkal a kritikákkal, amiket néhány Forma-1-rajongótól kap – ehelyett inkább arra összpontosít, hogy az őt támogatókra fókuszál.

Bár Maldonado a Williamsszel futamot is nyert 2012-ben, a Forma-1-es szurkolók jelentős része egy balhés fizetős versenyzőnek tartja.

A venezuelai elárulta, nem foglalkozik a kritikusokkal, hiszen például a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót is gyakran szidják.

„Képzeljék el, ha komolyan vennének minden egyes megjegyzést, amit az emberek tesznek! Egyszerűen lehetetlen” – mondta a Lotus pilótája az AUTOSPORT-nak.

„Én azokat az embereket tartom nagyra, akik támogatnak engem, és akik elég sokan is vannak – főleg hazámból, illetve Latin-Amerikából.”

„Még Európában is nagyon sok rajongóm van, különösen Olaszországban, hiszen juniorpályafutásom egészét ott töltöttem. Persze, vannak olyan vélemények, amik nem tetszenek, de nem tehetek semmit. Jó, hogy szólásszabadság van, és mindenki elmondhatja, amit gondol.”

„Vannak olyanok, akik még Alonsóval sem elégedettek. Ez csak egy példa, de sokan azt mondják, hogy arrogáns. Szerintem pedig egy remek srác, és fantasztikus versenyző.”

„Ha viszont az ember a nyilvánosság előtt van rendszeresen, akkor bizony el is mondják a véleményüket róla. Vannak jó vélemények, és vannak rosszak is, de engem nem igazán foglalkoztatnak.”

Maldonado kifejtette, minden versenyző követ el hibákat, ráadásul azok egyenes következményei annak, ha a versenyautó nem elég ütőképes.

„Emberek vagyunk. Még [Daniel] Ricciardo is balesetezett Szuzukában. Nem csak én. Az emberek hibáznak, főleg, ha keményen nyomják és versenyeznek, és főleg, ha nincs elég stabil autójuk.”

„Egy nagyon nehéz idény után távoztam a Williamstől és a Lotus volt a legjobb opció a piacon. A csapat nagyszerű volt, nagyon versenyképes, egészen a 2013-as szezon utolsó futamáig. És nehéz volt elfogadni, hogy tavaly nem tudtunk fejlődni az évad során, ahogy szerettünk volna.”

„Ugyanakkor viszont azt mondtam, hát rendben, az élet talán próbára tesz, hogy felkészítsen a jövőre. Azt gondolom, mindenkinek megmutattam, hogy valahányszor lehetőségem van arra, hogy végezzem a dolgom, meg is teszem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!