Orosz Nagydíj

Maldonado befogta a kritikusok száját

A Williams F1-es csapatának igazgatósági tagja, Toto Wolff szerint múlt hétvégén nyújtott teljesítményével Pastor Maldonado végleg befogta kritikusainak száját.


A Williams F1-es csapatának igazgatósági tagja, Toto Wolff szerint múlt hétvégén nyújtott teljesítményével Pastor Maldonado végleg befogta kritikusainak száját.

A venezuelai tehetség fantasztikus versenyzést bemutatva nyerni tudott az év ötödik versenyén, bizonyítva ezzel azt, hogy többet ér csapata számára, mint az a pénz, mely szponzorai révén befolyik az alakulathoz.

Wolff elárulta, tudja, hogy Maldonadót sokan csak fizetős versenyzőként emlegették a Forma-1-ben, most azonban úgy érzi, a GP2-es sorozat volt bajnoka elhallgattatta kritikusait.

„Úgy vélem, befogta a szájukat Spanyolországban nyújtott teljesítményével” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Többször elmondtam már, hogy a gazdasági viszonyok megváltoztak a motorsportban. Ha versenyezni akarsz a GP2-ben, másfél millió fontra van szükséged, szóval az ottani versenyzők nemcsak gyorsak és tehetségesek, de képesek vonzani a partnereket is.”

„Pastor nagyon sikeres volt ebből a szempontból, mint ahogy mások is. Úgyhogy felejtsük már el azt a kifejezést, hogy „fizetős versenyző”, mert kénytelenek leszünk megszokni ezt a helyzetet a jövőben.”

Toto Wolff hozzátette, Maldonado sokat fejlődött az idei évre, és úgy érzi, az ausztráliai lecke – amikor is az utolsó körben esett ki erős pontszerző helyről – nagyon hasznos volt számára.

„Minden a tanulásról szól, és Pastor egy nagyon kemény leckét kapott Melbourne-ben. Sokat morfondírozott a dolgon, és a vasárnapi futam előtt, amikor átbeszéltük a stratégiát, azt mondta: „rendben van, ha az első kör végén nem leszek az élen, azért vagyok itt, hogy pontokat szerezzek”.

„Szóval nem helyezett magára nyomást, ami azt hiszem, nagyon fontos. A futamon hiba nélkül versenyzett, és a gumik megőrzése szempontjából rendkívül jól kezelte a helyzetet versenymérnökével.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS