Toszkán Nagydíj

Maldonado: Bottasnak jobban fekszik az idei autó

A Williams istálló versenyzője, Pastor Maldonado úgy véli, újonc csapattársa, Valtteri Bottas vezetési stílusának jobban fekszik a csapat idei autója, az FW35-ös.


A Williams istálló versenyzője, Pastor Maldonado úgy véli, újonc csapattársa, Valtteri Bottas vezetési stílusának jobban fekszik a csapat idei autója, az FW35-ös.

A venezuelai versenyző idén sokat küszködik a grove-i gárda versenygépével, mi sem bizonyítja ezt jobban annál, minthogy az eddigi hét időmérőből ötször újonc csapattársa, Bottas bizonyult jobbnak.

„Különböző a vezetési stílusunk, ő nagyon gyengéden és simán vezeti az autót, én viszont nem” – védekezett Maldonado.

„Én inkább telerakom energiával a gépet, és tavaly így tudtam gyors lenni. Most nagyon lassúnak érzem magam, mert egyszerűen nem csinálhatom azt, amit az elmúlt évben, mivel korlátoz az autó.”

Maldonado szerint a Williams idei versenyautója jobban reagál a kevésbé agresszív stílusra, ráadásul nincs meg a megfelelő egyensúly sem a gép eleje és hátulja között.

„Az autót nagyon könnyű vezetni, ha az ember lassan megy, ha nem teszel bele energiát. Én viszont nagyon határozott féktávokat használok, egyszerűen nagyon használom az autót. És amikor ezt teszem, egyszerűen nem működik. Az autó kiszámítható, de egyszerűen problémánk van azzal, hogy az eleje jól együttműködjön a hátuljával.”

A Williams vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar elismerte, az autóval kapcsolatos problémák komoly hatással vannak venezuelai pilótájuk teljesítményére.

A szakember ezzel együtt kifejtette, nagyon reméli, hogy az istálló által felvett fejlesztési irányvonal mindkét versenyzőjüknek kedvez majd.

„Az autókkal kapcsolatos problémák miatt jobban küszködtünk vele, mint Valtterivel” – mondta Pujolar.

„De a legutóbbi fejlesztések után azt kérték tőlünk, hogy ebbe az irányba folytassuk tovább.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS