Maldonado hazai versenyt szeretne - F1VILÁG.HU

Maldonado hazai versenyt szeretne

HIRDETÉS

A Williams istálló versenyzői, Pastor Maldonado abban bízik, Mexikó sikeres jövő évi bemutatkozása lendületet adhat ahhoz, hogy a Forma-1 hamarosan hazájába, Venezuelába is ellátogasson.


A Williams istálló versenyzői, Pastor Maldonado abban bízik, Mexikó sikeres jövő évi bemutatkozása lendületet adhat ahhoz, hogy a Forma-1 hamarosan hazájába, Venezuelába is ellátogasson.

A 28 esztendős versenyző szerint a jövő évi Mexikói Nagydíj felkeltheti az érdeklődést a régióban, ráadásul Venezuelában ráadásul már most sokat invesztálnak abba, hogy egy napon a száguldó cirkusz látogatást tegyen az országba.

„Nagyon jó hír ez, hiszen Mexikó egy remek piac a sportnak, kiváló rajongói közösség van, és nagyon sikeres lesz a jövő évi futam” – mondta Maldonado.

„Nagyszerű lesz ilyen közel versenyezni a hazámhoz, és a jövőben miért ne lehetne Venezuelai Nagydíj is?”

„Bármi lehetséges. Majd meglátjuk, hogy alakul a Mexikói Nagydíj, utána le kell ülnünk, és meg kell néznünk, mit tehetünk.”

A venezuelai Forma-1-es futam ötletét akkor vetették fel először, amikor Maldonado 2011-ben bemutatkozott a Forma-1-ben.

Ahhoz azonban, hogy valóban versenyt rendezzenek az országban, egy olyan pálya építésére van szükség, mely megfelel az F1 követelményeinek.

„Vannak remek terveink a pályaépítéshez, de jelen pillanatban nem összpontosítunk rá. Meg kell várnunk a Mexikói Nagydíjat. Ha jól megy, talán Venezuela is csatlakozhat.”

Venezuelában egyébként sok bírálatot kapott Maldonado F1-es szereplésre, a nemzeti olajtársaság, a PDVSA ugyanis nagyon sok pénzzel támogatja a Williams versenyzőjét. Maldonado azonban úgy érzi, egy hazai verseny rengeteget változtatna az ország megítélésén, és csak javára válna mindenkinek.

„Nagyon sok pénzről van szó, de nagyon sok sporteseményt szeretnénk rendezni Venezuelában. Korábban itt volt a Copa America, és a venezuelai sportkultúra egyre csak nő. Sokat invesztálnak bele manapság, és volt is már néhány nemzetközi bajnokság nálunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!