Maldonado jövőre is a Williamsnél versenyezne

Pastor Maldonadónak még nincs érvényes szerződése a 2013-as szezonra, de számára egyértelműen jelenlegi csapata, a Williams az elsőszámú választás.


Pastor Maldonadónak még nincs érvényes szerződése a 2013-as szezonra, de számára egyértelműen jelenlegi csapata, a Williams az elsőszámú választás.

Az utóbbi időben ugyan leginkább elkerülhető baleseteivel hívja fel magára a figyelmet, a Barcelonában elért győzelmének köszönhetően alapvetően jó a venezuelai pilóta megítélése a Forma-1-es csapatok körében.

Az Autosport információi szerint azonban Pastor Maldonado nem kíván csapatot váltani. Jó esélye is van a maradásra, ha a Williams folytatja szponzori együttműködését a venezuelai állami olajcéggel, a PDVSA-val. Ennek az együttműködésnek egyik feltétele, hogy a brit istállónak egy dél-amerikai pilótát is foglalkoztatnia kell, de nincs kikötve, hogy annak Maldonadónak kell lennie.

„Én egyértelműen maradni szeretnék, mert bízom a csapatban. Nagy jövője van ennek az istállónak, folyamatosan fejlődik, és én még bajnokságot nyernék velük, mielőtt továbbállok”- fedte fel jövőbeni terveit Maldonado.

Azzal a 27 éves pilóta is tisztában van, hogy a Williams majd csak a most futó szezon befejezését követően dönt 2013-as felállásáról, és addig tárgyalni sem fognak az esetleges folytatásról.

Maldonado mindenesetre úgy érzi, teljesítményével rászolgált a maradásra. „A Forma-1-ben sosem tudhatod, de úgy vélem, jól teljesítek. Szeretem az itteni embereket, remek a kapcsolatunk. Meglátjuk majd, mi lesz, bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!