Maldonado lehet Massa utódja a Ferrarinál

Venezuelai lapértesülések szerint Pastor Maldonado is esélyes lehet arra, hogy 2014-ben Felipe Massa utódjaként a Ferrarinál folytassa Forma-1-es pályafutását.


Venezuelai lapértesülések szerint Pastor Maldonado is esélyes lehet arra, hogy 2014-ben Felipe Massa utódjaként a Ferrarinál folytassa Forma-1-es pályafutását.

Massa szerződése az idei szezont követően jár le az olasz istállónál, és ahogy az elmúlt években, úgy idén sem biztos, hogy csapata hosszabbít vele.

Maldonado jelenleg a Williams versenyzőjeként próbál érvényesülni a száguldó cirkuszban, és bár korábban többször kijelentette, még évekig a grove-i gárdánál akar versenyezni, a Correo del Orinoco című venezuelai lap úgy tudja, a 28 esztendős versenyző jövőre Fernando Alonso csapattársa lehet a Ferrarinál.

Az egyszeres futamgyőztes jelentős pénzügyi támogatással rendelkezik a PDVSA nevű nemzeti olajvállalat révén, mely a venezuelai kormány tulajdonában áll – akárcsak a fent említett lap, így tehát joggal feltételezhető, jól értesültek Maldonado jövője kapcsán.

Korábban Venezuela legnagyobb példányszámban eladott lapja, a magántulajdonban lévő Ultimas Noticias hasábjain jelentetett meg egy írást Carlos Gonzalez (a Marussia tartalékversenyzőjének, Rodolfo Gonzaleznek édesapja), aki azt állította, a Ferrari felvette a kapcsolatot Maldonadóval, ám Fernando Alonso nem szívesen lenne a venezuelai csapattársa.

Maldonado korábban úgy nyilatkozott, miután megnyerte a világbajnok címet a Williamsszel, szívesen szerződne a Ferrarihoz. Jelenlegi csapatával a bajnoki cím egyelőre csak vágyálomnak tűnik, a grove-i gárda ugyanis rengeteget küszködik idén, így nem kizárt, hogy az eddig 49 futamon rajthoz állt versenyző valóban elkezd más lehetőségek után kutatni.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!