Maldonado: Maradni akarok ennél a csapatnál

Megtartaná helyét a Williamsnél 2013-ban is a Spanyol Nagydíj győztese, Pastor Maldonado – jelentette ki a venezuelai pilóta a minap, Silverstone-ban.


Megtartaná helyét a Williamsnél 2013-ban is a Spanyol Nagydíj győztese, Pastor Maldonado – jelentette ki a venezuelai pilóta a minap, Silverstone-ban.

A 27 éves versenyző elmondta, komoly céljai vannak a jövőre nézve, és bár jövője egyelőre nem tisztázott, reméli, 2013-ban is a Williams csapatát erősítheti majd.

„A missziómnak tekintem azt, hogy újra a csúcsra juttassam a Williamst” – mondta Maldonado.

„Szeretnék bajnoki címet nyerni ezzel az istállóval, mielőtt távozom. Nagyon szeretnék itt maradni, két csodás évet töltöttem el ezzel az istállóval, és alig egy év után már versenyt is nyertem Barcelonában, ahol megmutattuk, hogy igenis nagyszerű csapat vagyunk.”

„Az utolsó futam kivételével – mely véleményem szerint nagyon nehéz volt számunkra – mindig remekül teljesítettünk, folyamatosan fejlődtünk, úgyhogy a jövő év kiválóan alakulhat.”

Barcelonai győzelmét követően Maldonado nyolc versenyen át nem tudott pontot szerezni, Suzukában azonban ismét a legjobb tíz között – a nyolcadik helyen – intette le a kockás zászló. Ezt követően Maldonado úgy nyilatkozott, nem tudja még, hol fog versenyezni jövőre, az is elképzelhető, hogy más csapathoz szerződik.

Amikor Silverstone-ban a minap erről kérdezték, Maldonado egyértelmű választ adott.

„Nem akarom kijelenteni, hogy itt maradok, mert nem tudjuk még 100 százalékig biztosan. A Forma-1-ben azonnal megváltozhatnak a dolgok. Nyilván szeretnék itt maradni, de még nem kaptam megerősítést a csapattól.”

„Az idei év meglehetősen hullámzóan alakul. Nehéz időszak volt, szinte minden összejött: vétettem néhány hibát, de a versenybírók is keményen jártak el velem szemben, és még balszerencsém is volt. Szingapúrban például a dobogóért mentem, de aztán műszaki hiba merült fel az autóval kapcsolatban.”

Maldonado hozzátette, reméli, a kiábrándító jeongami szereplés után a következő versenyeken ismét jól teljesítenek majd.

„Nehéz megmondani, miért estünk hátra. Abban teljesen biztos vagyok, hogy a körülmények nem kedveztek az autónak. Tudjuk, mi volt a gond. Három versennyel ezelőtt közel voltunk az élbolyhoz, úgyhogy készen állunk arra, hogy reagáljunk annak érdekében, hogy a következő három versenyen ismét ütőképesek legyünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS