Maldonado nyerte az első tesztnapot Barcelonában - F1VILÁG.HU

Maldonado nyerte az első tesztnapot Barcelonában

HIRDETÉS

Pastor Maldonadó végzett az élen az eseménydús első edzésnapon Barcelonában, ahol napos, relatíve meleg idő fogadta a mezőnyt. A Lotus versenyzője mögött alig lemaradva Kimi Raikönen (Ferrari) és Daniel Ricciardo (Red Bull) végzett.



Pastor Maldonado a lágy gumikban rejlő előnyöket kihasználva, az élre repítette a Lotus-Mercedest az e heti teszt első napján Barcelonában, ahol Felipe Nasr és Susie Wolff összetalálkozott a pályán.

A Williams és a Sauber a kora délutáni szakaszban ütközött össze, mikor Wolff kivezető körén volt, míg a reggeli tréningen leggyorsabbnak bizonyult Nasr teljes sebességgel hajtott.

A Williams bal eleje, a Sauber jobb hátulja sérült meg, Nasr a gumifalba csapódott az ötös kanyarban, míg Wolff is a kavicságyban kötött ki, szerencsére egyikük sem sérült meg.

A hosszas piros zászlós periódust megelőzően Kimi Räikkönen vette át a vezetést a Ferrarival, először a Pirelli téli kemény keverékén, majd a közepes abroncsokon.

Elég sokáig az élen is maradt a finn, majd jött a délután közepén egy kisebb lágy-gumis tesztelés, aminek köszönhetően Maldonado és Daniel Ricciardo (Red Bull) remek időket futottak. Míg utóbbi nem tudta megelőzni Räikkönent, utóbbi másfél tizedet adva a Jégembernek, az élre állt és nem is engedte ki a vezetést a kezéből.

Sergio Perez váltotta a 2014-es Force India volánja mögött Pascal Wehrleint, akit a Mercedes visszahívott, miután Lewis Hamilton csak 11 kört tudott teljesíteni és rosszullétre panaszkodva feladta a körözést.

A mexikói pilóta gyorsan felvette a tempót, és a negyedik helyre hozta be autóját.

Mind Nasr, mind Wolff egy újjáépített autóval vissza tudott még térni a pályára egy kis időre, de a Sauber versenyzője az utolsó pillanatokban még előhozta a piros zászlót, mikor autója megállt kilences kanyarhoz közelítve, de így is az ötödik lett.

Hirdetés

Míg a Red Bull a rövid etapokra játszott, a Toro Rosso bizonyította, hogy a Renault sokat javított a motorján a megbízhatóságot tekintve, hiszen Max Verstappen futotta a legtöbb – szám szerint 94 – kört, nyolccal többet, mint a második legaktívabb Wolff.

Jenson Button a hetedik helyen végzett a McLaren-Hondával, ahol egy alkalommal motort is kellett cserélni. A wokingi istálló egyébként egy visszafogott pénteki napra készül, ugyanis változtatnia kell MGU-K egységén, amire szombaton lesz lehetősége.

Wehrlein a nyolcadik és a kilencedik helyet is birtokolja, jobb eredményét a Mercedesszel érte el, miután a Force Indiától visszahívta a csapat, ugyanis Nico Rosberg is betegeskedik, a nyaka beállt, így nem tudta a rosszullétre panaszkodó Hamiltont felváltani.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!