Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Maldonado szerint hétvégén tovább erősödhet a Lotus

Pastor Maldonado, a Lotus versenyzője a minap egy interjúban elárulta, örömmel konstatálta, hogy a Mercedes mögött milyen komoly küzdelem alakult ki az egyes csapatok között.


Pastor Maldonado, a Lotus versenyzője a minap egy interjúban elárulta, örömmel konstatálta, hogy a Mercedes mögött milyen komoly küzdelem alakult ki az egyes csapatok között.

A venezuelai versenyző, valamint csapattársa, Romain Grosjean az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon bizonyították, csapatuk rengeteget fejlődött a tavalyi esztendőhöz képest, hiszen mindketten bejutottak a legjobb tíz közé az időmérő edzésen.

A Lotus számára viszont a verseny kiábrándítóan alakult, Maldonado egy baleset, Grosjean pedig műszaki hiba miatt már az első körben kiesett, így pont nélkül zárták a szezon első futamát.

Maldonado mindazonáltal pozitív érzésekkel hagyta maga mögött Ausztráliát, véleménye szerint ugyanis rengeteg potenciál van autójukban.

„Igencsak meglepő, hogy ilyen szoros a küzdelem – persze nem a Mercedeshez, hanem az őket követő csapatokhoz viszonyítva” – mondta a Lotus versenyzője.

„Tovább kell fejlődnünk és nem szabad elfelejtenünk, hogy nem az autónk javult ennyit tavalyhoz képest, hanem ez egy teljesen új projekt.”

„Úgy gondolom, az évad előrehaladtával egyre jobbak lehetünk, hiszen jó tempóról és következetességről tettünk tanúbizonyságot.”

Maldonado szerint a hétvégi Maláj Nagydíjon a Lotus még erősebb lehet.

„Még nagyon korai fázisában jár az idény, szóval lesznek meglepetések, ahogy a csapatok jobban megismerik saját autóikat, és kihozzák a bennük rejlő potenciált. De minden, amit eddig láttunk az E23-astól, azt sugallja, hogy jók leszünk.”

„Szepangban nagy lehet a hőség, és úgy tűnik, a mi autónk szereti a forróságot, ez pedig mindenképpen a mi malmunkra hajthatja a vizet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS