Maldonado szerint Sutilt kellett volna megbüntetni - F1VILÁG.HU

Maldonado szerint Sutilt kellett volna megbüntetni

HIRDETÉS

A Williams versenyzője, Pastor Maldonado úgy véli, valójában Adrian Sutilt lehetne felelősségre vonni a vasárnapi Belga Nagydíjon történt balesetért.


A Williams versenyzője, Pastor Maldonado úgy véli, valójában Adrian Sutilt lehetne felelősségre vonni a vasárnapi Belga Nagydíjon történt balesetért.

A venezuelai pilóta a Buszmegálló nevű lassítóban ütötte ki a versenyből a force indiás Paul di Restát, amiért a versenybírók később 10 másodperces stop-and-go büntetéssel sújtották.

Maldonado azonban úgy véli, nem őt, sokkal inkább di Resta csapattársát, Adrian Sutilt kellett volna felelősségre vonni.

„Ütköztem Adriannal – megpróbáltam tartani az ívet, ő viszont bevágott elém nagyon agresszíven, és nekiütközött az első szárnyamnak” – mondta a Williams versenyzője.

„Az autóm megugrott és elveszítettem a kontrollt – elég nagy ütközés volt. A szárny egy része az autó alá került, így nem volt tapadás elöl. Semmi köze nem volt ennek di Restához, Sutil volt az, aki ezt okozta.”

„Sutil okozta a balesetet, mégis én kaptam büntetést – ez van. Nem tudtam kontrollálni az autót, mielőtt összeütköztünk di Restával. Ezért is volt unfair a büntetés.”

A Force India versenyzője, Paul di Resta az esetet követően úgy nyilatkozott, véleménye szerint Maldonado a Sutillal való ütközés után megpróbált a bokszba hajtani.

„Azt hiszem, Pastor elvétette a kanyar első csúcspontját, és aztán hirtelen be akart menni a bokszba, ami egy kicsit rizikós volt” – mondta a skót.

A Williams vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar elárulta, nem volt rádiókapcsolatuk versenyzőjükkel, ezért a csapat nem tudta figyelmeztetni Maldonadót.

Hirdetés

„Pastor egyszerűen egy balszerencsés szituációba került” – mondta Pujolar.

„Korábban szerettük volna behozni már, még mielőtt forgalomba kerül, de mivel a rádió nem működött, a bokszutcai táblán jeleztünk neki, és láttam, hogy eléggé el volt foglalva a 18-as kanyarban. Sejtettem, hogy gond lesz. Láttuk, hogy jön, de rádió nélkül semmit sem tehettünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!