Maldonado volt a leggyorsabb a második tesztnapon - F1VILÁG.HU

Maldonado volt a leggyorsabb a második tesztnapon

HIRDETÉS

A Lotus versenyzője, Pastor Maldonado végzett az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napján. A venezuelai mögött Nico Rosberg és Kimi Räikkönen zárt.


A Lotus versenyzője, Pastor Maldonado végzett az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napján. A venezuelai mögött Nico Rosberg és Kimi Räikkönen zárt.

A Forma-1 csapatai ezúttal már száraz pályán kezdhették meg a munkát a katalán fővárosban, a legnagyobb figyelem pedig kétségkívül a Mercedes alakulatának új kipufogórendszerét övezte.

A német istálló ma délelőtt vitte ugyanis pályára újítását, melytől azt remélte, sikerül hangosabbá tenni az 1,6 literes V6-os turbómotort.

Nos, a helyszínen tartózkodó újságírók szerint az új kipufogótól sem javultak a hanghatások, cserébe viszont sikerült tovább rontani az idei autók küllemén… Attól persze nem kell tartani, hogy a rendszert élesben is beveti majd a Mercedes, hiszen ahhoz az összes csapat, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jóváhagyására is szükség volna.

A csapatok egyébként a sportot irányító testülettel közösen dolgoznak azon, hogy a rajongók kívánságának megfelelően valamilyen úton-módon felhangosítsák az idei erőforrásokat. Mi pedig csak reménykedni tudunk abban, hogy van más is a tarsolyukban.

Ami a második barcelonai tesztnapot illeti: Pastor Maldonado a Lotus autójával az élen zárta a mai gyakorlást, legjobb ideje majd’ 1 másodperccel volt gyorsabb, mint Nico Rosberg 1 perc 25,805 másodperces legjobbja.

Hirdetés

A harmadik pozícióban Kimi Räikkönen zárt a Ferrarival: ő 93 kört tett meg ma, 9-cel kevesebbet, mint az élen végző Maldonado és Rosberg.

A Sauber autóját ma Esteban Gutiérrez terelgette, ő végül bő 2 másodperces hátránnyal negyedik lett, míg a Williams autóját a gárda teszt- és tartalékversenyzője, Susie Wolff nyüstölte. A skót pilótanő 55 kört tett meg a katalán ringen, legjobb ideje (1 perc 27,280 másodperc) pedig közel két és fél másodperccel bizonyult gyengébbnek, mint az élen záró Maldonadóé.

Elégedett lehet a mai tesztnappal is a Marussia: a tegnapi első hely után Jules Bianchi révén ma egy hatodik helynek örülhetett a csapat, ami ennél is fontosabb, hogy sikerült viszonylag sok időt (55 kör) a pályán tölteni, ellentétben legfőbb riválisukkal, a Caterhammel, mely csapat Kamui Kobayashi tegnapi balesete miatt ma nem tudta folytatni a munkát Barcelonában.

A Red Bull színeiben ma a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel rótta a köröket. A német 72 kör megtételét követően, bő 3 másodperces hátránnyal zárt a hetedik helyen. A Force India tartalékosa, Daniel Juncadella nyolcadik lett, míg a nap legszorgalmasabb versenyzőjeként (135 kör) a McLaren ifjú tehetsége, Stoffel Vandoorne zárt a kilencedik helyen.

A sort Daniil Kvyat zárta a Toro Rosso színeiben a maga 21 körével és 4 másodperces hátrányával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!