Maldonado volt a leggyorsabb Barcelonában - F1VILÁG.HU

Maldonado volt a leggyorsabb Barcelonában

HIRDETÉS

A Lotus versenyzője, Pastor Maldonado elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének szombati napja. A venezuelait Max Verstappen és a címvédő Lewis Hamilton követte.


A Lotus versenyzője, Pastor Maldonado elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének szombati napja. A venezuelait Max Verstappen és a címvédő Lewis Hamilton követte.

A gyakorlás szokás szerint délelőtt 9 órakor vette kezdetét a katalán ringen: a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elsőként gurult pályára, mintegy 3 perccel később azonban piros zászlóval meg is kellett szakítani a körözést.

Az ok: a német a kavicságyba csúszott versenyautójával a barcelonai pálya 5-ös kanyarjában, miután azonban a versenyautó nem sérült meg a balesetben, hamarosan folytathatta a munkát.

A négyszeres világbajnok végül az ötödik helyen fejezte be a tesztnapot, melyen a leggyorsabb a Lotus versenyzője, Pastor Maldonado lett.

A venezuelai 1 perc 24,348 másodperces ideje mintegy 2 tizedmásodperccel jobb, mint a pénteken az élen végző Daniel Ricciardóé – igaz, Maldonado délután a Pirelli szuperlágy abroncsaival futotta legjobbját.

A második pozícióban a Toro Rosso ifjú újonca, Max Verstappen végzett – szintén a szuperlágy gumikkal –, míg a címvédő Lewis Hamilton harmadik lett a Mercedesszel. A brit pilóta hátránya jelentős, 1,7 másodperc lett a nap végére – igaz, ő a közepes keverékű abroncsokkal érte el legjobbját.

Hirdetés

A negyedik pozíciót Marcus Ericsson csípte el a lágy gumis Sauberrel, ám a mai nappal nem lehet teljesen elégedett, mivel a délelőtt nagy részét egy váltóhiba miatt a garázsban töltötte.

A McLaren szintén problémás napot tudhat maga mögött, az új tömítéssel sem sikerült ugyanis megoldani azokat a kinetikus energia-visszanyerő rendszerrel kapcsolatos problémákat, melyek a teszt korábbi szakaszában hátráltatták a csapatot. Jenson Button emiatt a nap leggyengébb idejével zárt mindössze 24 kör megtétele után.

Button alatt ráadásul egyszer megállt a bokszutcában – épp akkor, amikor Max Verstappen Toro Rossója is –, így újra előkerültek a piros zászlók.

Verstappen mindazonáltal a nap legszorgalmasabbja lett a maga 129 megtett körével.

A Williamsnél délutánra Felipe Massa átadta a volánt csapattársának, Valtteri Bottasnak: kettejük közül Massa volt a gyorsabb, igaz, a finn versenyző főleg a kerékcseréket gyakorolta, és csak az utolsó percekben futott teljes mért köröket.

A két williamses közé Pascal Wehrlein férkőzött be a tavalyi Force Indiával: a német 81 kört tett meg ma.

A csapatok holnap tovább folytatják a tesztet Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!