Mallya: A Ferrari nem kérte kölcsön Fisichellát - F1VILÁG.HU

Mallya: A Ferrari nem kérte kölcsön Fisichellát

HIRDETÉS

A Force India tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya megerősítette: a Ferrari még nem lépett kapcsolatba velük, és nem tett lépéseket azért, hogy megszerezze Giancarlo Fisichella szolgálatait Felipe Massa visszatéréséig.

A Force India tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya megerősítette: a Ferrari még nem lépett kapcsolatba velük, és nem tett lépéseket azért, hogy megszerezze Giancarlo Fisichella szolgálatait Felipe Massa visszatéréséig.

Bár a csapat kereskedelmi igazgatója, Ian Phillips hétfőn reggel a BBC Five Live-nak azt nyilatkozta, hogy véleményük szerint Fisichella már a Ferrari áll rajthoz a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, Mallya cáfolta mindezt.

“Phillips állítása nem tükrözi a Force India F1 Team menedzsmentjének nézeteit, és mivel nem ő a csapat kinevezett szóvivője, nyilatkozatait figyelmen kívül kell hagyni” – mondta Mallya.

“Nem szeretném kommentálni a híreszteléseket. A Ferrari még nem jött oda hozzám, és Fisichella sem beszélt erről, ahogy menedzsere sem. Ezek mind spekulációk.”

“Fisichella a csapat oszlopos, meghatározó tagja. Tapasztalata hihetetlenül sokat segített a mérnököknek az autó fejlesztése közben, és egy nagyon értékes tagja a csapatnak.”

A Ferrari vezetése még tegnap elmondta, hogy legkésőbb szerdáig dönteni fog arról, hogy ki lesz Raikkönen csapattársa Monzában, miután Luca Badoer továbbra sem hozza azokat az eredményeket, amiket várnak tőle.

Az olasz gárda jelenleg arra vár, hogy többet megtudjon Massa egészségi állapotáról, hogy annak fényében dönthessen a jövőbeli felállásról. A brazilt ma vizsgálják meg Miamiban, ahol talán már az is kiderül, hogy körülbelül mikor térhet vissza.

A hírek szerin a Force Indiának komoly tartozása van a Ferrari felé, miután a tavalyi év végén idő előtt szakított az olaszokkal, hogy motorpartneri szerződést köthessen a Mercedesszel, így akár ez is befolyásolhatja a tárgyalásokat.

Fisichella menedzsere, Enrico Zanarini szintén cáfolta, hogy a Ferrari felvette volna velük a kapcsolatot, miután az olasz pilóta parádés teljesítményt nyújtva, megszerezte a második helyet a vasárnapi Belga Nagydíjon.

“Csak ismételni tudom, hogy senki nem keresett meg bennünket” – mondta az üzletember, aki sejtelmesen azt is hozzátette, telefonja a nap 24 órájában be van kapcsolva.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!