Friss hírek

Mallya: Fisichella nem igazol a Ferrarihoz

Giancarlo Fisichella továbbra sem kapott megkeresést a Ferraritól, és a Force India színeiben fog pályára gördülni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon, állítja az indiai alakulat tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya.

Giancarlo Fisichella továbbra sem kapott megkeresést a Ferraritól, és a Force India színeiben fog pályára gördülni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon, állítja az indiai alakulat tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya.

Azt követően, hogy parádés teljesítményt nyújtott a hétvégi Belga Nagydíjon, ahol a pole pozícióból indulva, alig lemaradva Kimi Raikkönen mögött, a második helyen futott célba, már most mindenki arról beszél, hogy Fisichella a következő futamon a Ferrarit fogja erősíteni.

A külföldi sajtóban olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint az olasz versenyző egy öt évre szóló tesztpilótai szerződéssel garantálhatná, hogy övé legyen az egyik vörös autó a szezon hátralévő részére, míg helyére a Force India tesztpilótája, Tonio Liuzzi érkezne.

Hirdetés
 

Mallya azonban cáfolta, hogy Fisichella csapatot váltana, és a következőkkel folytatta: “Maga Fisichella tisztázta, hogy semmiféle megkeresést nem kapott a Ferraritól, és azt is hozzátette, hogy már alig várja, hogy a Force India színeiben pályára gördülhessen Monzában.”

“Ezen a fronton semmiféle változás nem történt tegnaphoz képest, és már alig várjuk, hogy Fisichella újra száguldozhasson Monzában, ahol kétség nem fér hozzá, hogy hősként fogják ünnepelni hazai rajongói, még akkor is, ha nem egy Ferrariban ül.”

A 36 éves olasz versenyző azért sincsen könnyű helyzetben, mert ha meg is keresi a Ferrari, nem feltétlenül kell igent mondania, hiszen minden jel arra utal, hogy az alacsony leszorító erőt megkövetelő monzai pálya is kiválóan feküdhet a Force Indiának, és minden esélye meglehet arra, hogy győzelmet szerezzen egy kiscsapatnak.

Mallya szerint favoritként érkezhetnek meg Monzába: “Miért ne lehetnénk ugyanilyen versenyképesek Monzában? Tudjuk, hogy az autó gyors, akarom mondani, pokolian gyors. Legalábbis a szektoridők ezt mutatják, és azt gondolom, Monza is feküdni fog autóinknak.”

A csapat ügyvezetője, Simon Roberts szintén úgy gondolja, hogy nem egyszeri fellángolást láthattunk a hétvégi Belga Nagydíjon.

“Autónk gyors az egyenesben. Szeretném azt mondani, hogy így terveztük, de akkor nem mondanék igazat” – nyilatkozta a szakember az Autosportnak.

“Lesz egy aero tesztünk a jövő héten, szóval jóval több adattal érkezhetünk meg Monzába. Ez pedig megkönnyíti a mérnökök munkáját, mert már a péntek reggeli edzés előtt tudni fogjuk, mire számítsunk, így még gyorsabbá tehetjük az autót.”

“Aztán Szingapúrban újabb fejlesztések érkeznek. Ezeket már most bevethetnénk, ám mivel kis leszorító erőt követel meg a monzai ring, nem lenne sok értelme. Szóval van egy csomó olyan fejlesztés a gyárban, ami már csak bevetésre vár.”

“Ebből is látszik, hogy továbbra is nagyon keményen hajtunk” – tette hozzá Roberts.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!