Mallya: Nem a pénze miatt szerződtettük Pérezt - F1VILÁG.HU

Mallya: Nem a pénze miatt szerződtettük Pérezt

HIRDETÉS

A Force India tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya kijelentette, nem a pénze miatt szerződtették a 2014-es esztendőre a McLaren alakulatától menesztett Sergio Pérezt.


A Force India tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya kijelentette, nem a pénze miatt szerződtették a 2014-es esztendőre a McLaren alakulatától menesztett Sergio Pérezt.

A hírek szerint a mexikói versenyző 15 millió eurót visz magával a silverstone-i központú csapathoz, ahol jövőre Nico Hülkenberg csapattársa lesz majd – mindkét eddigi pilótának – Adrian Sutil és Paul di Restának is – távoznia kell tehát.

Mallya elismerte, Pérez érkezése új lehetőségeket tárhat csapata elé, ám kijelentette, főleg azért döntöttek a mexikói tehetség szerződtetése mellett, mert ég benne a bizonyítási vágy, miután a McLarentől menesztették.

„Soha nem fogom a pénzt választani a versenyzőink minőségének rovására, ez nem az én filozófiám” – mondta a szakember.

„Megtarthattam volna valamelyik eddigi versenyzőnket, de alapvetően már egy ideje nálunk voltak, hosszú partnerkapcsolatot ápoltuk mindkettejükkel. Konzultáltam a csapatunk tagjaival, és mindannyian azt mondták, új autó, új szabályok, szerződtessünk új versenyzőket, akikben ég a tűz, és akik ki vannak éhezve a sikerre.”

„Sergio pedig pontosan ilyen. Ő egy merész srác, ki van éhezve, és nekünk pontosan erre van szükségünk. Sergión keresztül lehetnek előretörési lehetőségek Mexikóban és Latin-Amerikában, a világ ezen tájéka teljesen elzárt volt eddig előttünk. De én nem hiszek a fizetős versenyzőkben. Rengeteg lehetőségem lett volna a múltban arra, hogy fizetős versenyzőt szerződtessek, de nem ez a Force India filozófiája.”

Mallya szerint a Hülkenberg – Pérez páros a lehető legjobb duó, mellyel a Force India nekivághat a jövő évi bajnokságnak.

„Abszolút a legjobb, nagyon izgatott vagyok már emiatt. Számomra a Checo – Nico kombináció fantasztikus. Amikor Sergio a Saubernél versenyzett, megakadt rajta a szemem, mert annyira gyors volt. A McLaren, egy világklasszis csapat szintén látott valamit benne, amit én is.”

„Nicót is mindig figyelemmel kísértem, és már Malajziában mondtam neki, ha váltani akar, jobb, ha visszajön hozzánk. Olvastam az AUTOSPORT szavazását, melyben a csapatfőnökök kiválasztották a tíz legjobb versenyzőt, Nico pedig hetedik volt a listán.”

„Az, hogy nálunk van a hetedik legjobb versenyző, hatalmas bók.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!