Friss hírek

Manor: Képesek vagyunk két autóval dolgozni

A Manor Forma-1-es csapata badarságnak neveztek azokat a pletykákat, melyek szerint képtelen egyszerre két versenyautót pályára küldeni.


A Manor Forma-1-es csapata badarságnak neveztek azokat a pletykákat, melyek szerint képtelen egyszerre két versenyautót pályára küldeni.

Azt követően, hogy a csapat megoldotta azokat a szoftveres problémákat, melyek meggátolták abban, hogy pályára guruljon az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, múlt hétvégén, Malajziában csak egy autóval tudott felállni a rajtrácsra – Will Stevens végül nem indult el a futamon.

A Manor egy rendkívül összetett üzemanyag-rendszerrel kapcsolatos problémára hivatkozott, valamint azt mondta, szándékosan nem küldte pályára egyszerre autóit a szabadedzéseken, hogy minimalizálja a műveleti hibák lehetőségét.

Mivel Stevens végül nem indult el a versenyen, olyan hírek kezdtek el terjedni a paddockban, melyek szerint a kiscsapat egyszerűen nem képes egyszerre két versenyautóval foglalkozni.

„Komplett hülyeség az egész” – reagált a pletykákra Graeme Lowdon sportigazgató.

„Garantálom, hogyha az autó meg tudott volna moccanni, akkor versenyzett is volna. Efelől nincs kétség.”

„Mindenki teljesen elégedett volt az eredményekkel az első, a második és a harmadik edzés után, és ha megnézik azokat az etapokat, amiket futottunk, akkor láthatják, hogy meghatározott feladatokat pipáltunk ki folyamatosan.”

„Ami az időmérőt illeti: teljesen nyilvánvaló tervünk volt arra vonatkozólag, hogy mindkét autóval körözünk, és mindkét autóval versenyeztünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek