Manor: Képesek vagyunk két autóval dolgozni

A Manor Forma-1-es csapata badarságnak neveztek azokat a pletykákat, melyek szerint képtelen egyszerre két versenyautót pályára küldeni.


A Manor Forma-1-es csapata badarságnak neveztek azokat a pletykákat, melyek szerint képtelen egyszerre két versenyautót pályára küldeni.

Azt követően, hogy a csapat megoldotta azokat a szoftveres problémákat, melyek meggátolták abban, hogy pályára guruljon az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, múlt hétvégén, Malajziában csak egy autóval tudott felállni a rajtrácsra – Will Stevens végül nem indult el a futamon.

A Manor egy rendkívül összetett üzemanyag-rendszerrel kapcsolatos problémára hivatkozott, valamint azt mondta, szándékosan nem küldte pályára egyszerre autóit a szabadedzéseken, hogy minimalizálja a műveleti hibák lehetőségét.

Mivel Stevens végül nem indult el a versenyen, olyan hírek kezdtek el terjedni a paddockban, melyek szerint a kiscsapat egyszerűen nem képes egyszerre két versenyautóval foglalkozni.

„Komplett hülyeség az egész” – reagált a pletykákra Graeme Lowdon sportigazgató.

„Garantálom, hogyha az autó meg tudott volna moccanni, akkor versenyzett is volna. Efelől nincs kétség.”

„Mindenki teljesen elégedett volt az eredményekkel az első, a második és a harmadik edzés után, és ha megnézik azokat az etapokat, amiket futottunk, akkor láthatják, hogy meghatározott feladatokat pipáltunk ki folyamatosan.”

„Ami az időmérőt illeti: teljesen nyilvánvaló tervünk volt arra vonatkozólag, hogy mindkét autóval körözünk, és mindkét autóval versenyeztünk volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS