Már a 2018-as autóra fókuszál a Williams - F1VILÁG.HU

Már a 2018-as autóra fókuszál a Williams

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Szeptember óta 2018-as autójának fejlesztésére fókuszál a Williams Forma-1-es csapata – nyilatkozta Paddy Lowe, az istálló technikai igazgatója.

A brit istálló a V6-os éra első évében, 2014-ben igencsak erős teljesítményt nyújtott, azóta azonban rendre lemaradt a fejlesztési versenyben riválisaival szemben.

A Williamsnél éppen ezért úgy döntöttek, a következő szezonra változtatnak a fejlesztési filozófián.

Paddy Lowe elárulta, a jövő évi autó fejlesztése hátrányosan érinti az idei szezont, hiszen már szeptember óta a 2018-as modellen dolgoznak, de úgy érzi, jó döntést hoztak.

„Nagyjából egy hónapja úgy döntöttünk, hogy csak olyan dolgokat teszünk fel az autóra, melyeknek hasznát vesszük 2018-ban” – mondta a Williams technikai igazgatója, egyben résztulajdonosa.

„A legtöbb fejlesztés már a következő évre irányul, szóval nem hiszem, hogy jelentős változás lesz. Az előttünk álló versenyeken még lesz néhány újítás, de semmi jelentős.”

A Williams versenyzője, Felipe Massa már jó néhány éve a brit istálló szolgálatában áll, elmondása szerint pedig az elmúlt pár idényben a fejlesztéseik egyszerűen nem működtek.

„Az első év rendben volt, de a többi ugyanolyan volt, mint az idei. Nem volt fejlődés az idény során” – mondta a brazil.

„Idén jól kezdtünk, de nem tudtunk fejlődni, mint a többi csapat. Tavaly semmit sem értettünk. Nem tudtunk javítani az autónkon, miközben a többi csapat igen. 2015-ben ugyanez volt, és idén is. Van sok újításunk, de nem működnek. A csapatnak meg kell értenie, miért van ez így.”

Hirdetés

Lowe elárulta, a pályára vitt aerodinamikai újítások a várt leszorítóerőt biztosították, csak néha nem tudták megfelelően működtetni őket.

„Igazából nincs olyan fejlesztésünk, mely egyáltalán nem működött. Nincs olyan fejlesztés, amire azt mondhatnánk, hogy nem vitt előre bennünket, habár rengeteg tesztre volt szükség ahhoz, hogy a beállítások tekintetében a legtöbbet hozzuk ki belőlük.”

„Területet veszítettünk, de ez nem azért volt, mert a dolgok nem működtek. Hanem azért, mert nem olyan ütemben fejlesztettünk, ahogy kellett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!