Haas

Már a 2018-as fejlesztéseken dolgozott a Mercedes

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Großer Preis von Ungarn 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm, Valtteri Bottas, Mercedes

Azok után, hogy a Mercedes és Lewis Hamilton bebiztosította az újabb világbajnoki címet, a német istálló pénteken, Brazíliában több 2018-as fejlesztést is pályára vitt.

A Mercedes főmérnöke, Andrew Shovlin elárulta, eredményes napot zártak, hiszen a gyűjtött adatok nagyon hasznosak lesznek majd a 2018-as versenyautó fejlesztése során.

„Elég komoly programot teljesítettünk ma délelőtt, kipróbáltunk néhány elemet 2018-ra” – mondta a szakember.

„Amíg a bajnoki címért harcoltunk, ezt a munkát félre tettük, szóval jó, hogy most dolgozhattunk rajta. Sok értékes adatot gyűjtöttünk a teszten, melyek hasznosak lesznek a W09-es versenyautó fejlesztése során.”

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szintén nagyon eredményesnek értékelte a pénteki edzésnapot.

„Szerintem pozitív napot zártunk” – nyilatkozta a finn tehetség az edzésnap végén.

„Az első edzésen elvégeztünk néhány aerodinamikai tesztet, megnéztünk olyan dolgokat, amiken javíthatnánk a jövő évre. Most van néhány adatunk, amit kielemezhetünk.”

„A rövid- és hosszú etapok igazán pozitívan alakultak mindkét edzésen, szóval jó kiindulási pontunk van a hétvégére. Egy kicsit azért küszködtünk a beállításokkal a kanyarokban. Azonban nagyon élveztem a vezetést, és alig várom már a hétvégét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

További hírek