Már a héten eldőlhet, hogy két F1-es futam lesz Olaszországban - F1VILÁG.HU

Már a héten eldőlhet, hogy két F1-es futam lesz Olaszországban

HIRDETÉS
A legfrissebb információk szerint egyre biztosabb, hogy a 2020-as Forma-1-es szezonban két versenynek ad majd otthont Olaszország: Monza mellett Mugello is futamot rendezhet.
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 FIA world championship, Italy Grand Prix, at Monza from september 5 to 9  - Photo Florent Gooden / DPPI

Az olasz versenypálya egy ideje már egyeztetéseket folytat a Forma-1 vezetőségével, emellett azonban Imola neve is felmerült lehetséges versenyrendező helyszínként.

A Gazzetta dello Sport című olasz lap mindazonáltal úgy mondja, utóbbi versenypálya egész egyszerűen túl szűk a mostani, meglehetősen széles F1-es autókhoz, így a második olasz verseny Mugellóban lehet.

Angelo Sticchi Damiani, az olasz autóklub vezetője azt mondja: „Olaszországnak komoly esélye van arra, hogy egy második nagydíjat is megrendez.”

„Dolgozunk az ügyön, mert lesz még egy vagy két verseny Monza után, és meglehetősen keveset kellene utazni Imolába vagy Mugellóba. A televízió közönsége hamar beleunna az ugyanazon pályákon lezavart versenyekbe, de szerencsére három licenccel rendelkező pálya is van Olaszországban.”

Damiani azt reméli, már ezen a héten, a Motorsport Világtanács (WMSC) ülésén döntés születhet.

A második olaszországi verseny egy héttel a szeptember 6-ra tervezett monzai Olasz Nagydíj után lenne, és ez lehetne a Ferrari történetének 1000. F1-es versenye. Ez a tény is növelheti Mugello esélyeit, a versenypálya ugyanis a Scuderia tulajdonában van.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!