Már a Mercedes skalpjára vadászik a Ferrari

Nem a Williams, hanem a továbbra is domináló Mercedes legyőzését tűzte ki célul a Ferrari Forma-1-es csapata.


Nem a Williams, hanem a továbbra is domináló Mercedes legyőzését tűzte ki célul a Ferrari Forma-1-es csapata.

A patinás olasz istálló jó formában vágott neki az évnek, Sebastian Vettel ugyanis dobogóra állhatott múlt hétvégén, Melbourne-ben: az eredmény szépséghibája mindösszesen, hogy a német versenyző mintegy fél perces hátránnyal ért célba a versenyt megnyerő Lewis Hamilton, illetve Nico Rosberg mögött.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt mondta, kezdetben valóban a Williams és a Red Bull legyőzése volt a céljuk, most azonban egyértelműen a Mercedes skalpjára vadásznak.

„Az elsődleges cél a Williams és a Red Bull volt” – mondta a szakember még Melbourne-ben.

„Most viszont egy kicsivel több magabiztosságra lesz szükségünk, csökkentenünk kell a hátrányunkat a Mercedeshez képest.”

„Azt gondolom, a barcelonai teszt, valamint a melbourne-i péntek és szombat után eléggé biztosak voltunk abban, hogy mi van a kezünkben, szóval nem nagyon aggódtunk.”

„Sajnálatos, hogy Valtteri [Bottas] nem tudott rajthoz állni, hiszen tisztább képet kaptunk volna, de szerintem lassan elfelejthetjük, hogy a második helyben gondolkodjunk. El kell kezdenünk az első helyre törekedni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!