Friss hírek

Már az Orosz Nagydíjra fejleszthet motorján a Ferrari

Brit sajtóértesülések szerint már az Orosz Nagydíj előtt eltöltheti motorfejlesztési zsetonjai egy részét a Ferrari Forma-1-es csapata.


Brit sajtóértesülések szerint már az Orosz Nagydíj előtt eltöltheti motorfejlesztési zsetonjai egy részét a Ferrari Forma-1-es csapata.

Bár az olasz istálló jó tempót mutatott az évad első versenyein, különféle problémák miatt nem tudta kihozni az autóiban rejlő potenciált.

Sebastian Vettel a Bahreini Nagydíjon motorhiba miatt el sem tudott rajtolni, így Kínában már idei második erőforrását használta fel – a Ferrari mégis azt fontolgatja, a német autójába Szocsiban beépíti a harmadik – már jócskán továbbfejlesztett – aggregátot.

A Motorsport.com című szaklap tudni véli, a próbapadon az olasz gyártó jelentős fejlődést ért el lóerők tekintetében, így az Orosz Nagydíj előtt hátralévő kilenc fejlesztési zsetonjából hármat elhasznál majd.

Ha a Ferrari valóban így dönt, Vettel mellett Kimi Räikkönen is megkapja majd a továbbfejlesztett motort.

Bár furcsának tűnhet majd, hogy Vettel az évad negyedik versenyén már a harmadik motort használja majd, valójában komoly hátrányba nem kerül ezáltal a Ferrari. A motorfutás 30-40 százalékát ugyanis a szabadedzéseken való körözés adja, így a régebbi változatot a maranellói gárda a rotációs rendszernek hála tovább használhatja majd a tréningeken.

Emellett ráadásul vannak olyan versenyhelyszínek – mint Monaco és Szingapúr –, ahol a motorerő nem számít olyan sokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek