Már Bakuban új Honda-motort kap a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A jövő hétvégi Azeri Nagydíjon már egy új, továbbfejlesztett Honda-motorral versenyezhet a Red Bull Forma-1-es csapata.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a De Telegraaf című holland lapnak a minap azt mondta, a japánok eredetileg a hatodik, monacói versenyhétvégére tervezték az újítást, ám azt már Bakuban megkapja a csapat.

„Jó hír a Hondától. Bakuban 20 további lóerőt kapunk” – fogalmazott a szakember.

A Red Bull nagy reményekkel vágott neki a 2019-es szezonnak: a csapat abban bízott, fel tudja majd venni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, és bár a Honda V6-os erőforrásával elégedettek is voltak az istállónál, bevallottan aerodinamikai gondjaik vannak.

„A Honda folyamatosan fejlődik az egyenesekben” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Vannak érkezőben fejlesztések, melyek segíthetnek minket a közeljövőben, hogy megtaláljuk azt, ami jelenleg még hiányzik az előttünk lévő autókhoz képest.”

A csapat ifjú pilótája, Max Verstappen szintén bízik abban, a jövőbeli fejlesztésekkel közelebb tudnak férkőzni a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Jelenleg egyszerűen nincs meg a sebesség” – mondta a holland a Ziggo Sportnak.

„A szezon viszont nagyon hosszú, és reméljük, hogy jönnek majd a fejlesztések, melyekkel fel tudjuk venni a versenyt a többiek ellen. Bakuban a motor és az autó tekintetében is lesznek újítások, de a nagyobb csomag kicsit később érkezik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek