Friss hírek

Már beszélt Hamiltonnal az új szerződésről a Mercedes

Már megejtette az első beszélgetés a szerződéshosszabbítással kapcsolatban Lewis Hamilton, valamint a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff.

A brit pilóta jelenleg érvényes kontraktusa 2023 végéig szól a német csapatnál, ám ő, illetve Wolff is többször beszéltek arról, szívesen folytatnák a közös munkát a következő években. A múlt hónapban merült fel a pletyka, miszerint Hamilton egy 155 milliárd (!) forintot érő szerződést írhat alá, melynek keretében 2025 végéig a Mercedesnél versenyezhet, ezt követően pedig 10 évig lenne a német csapat nagykövete.

A hírt persze nem erősítették meg a felek, sőt, Wolff nemrég arról beszélt, még csak el sem kezdtek tárgyalni egymással. Ma viszont a Mercedes-főnök az új, W14-es kódjelű versenyautó bemutatóján újságírói kérdésre azt mondta, már „beszélgetett” Hamiltonnal a folytatásról, de nem sietős számukra az új szerződés véglegesítése.

Hirdetés
 

„Néhány ilyen szerződést már megkötöttünk a múltban, és csak kis változtatások, pontosítások vannak bennük, szóval a nyilvánvaló feltételektől eltekintve általában nem olyan bonyolult” – mondta a szakember.

„Az első beszélgetést már megejtettük. De nem akarok határidőt szabni, mivel momentán ez sem neki, sem nekünk nem fontos. A szerződése még egy teljes évre szól, és meg fogjuk találni a megfelelő időpontot erre.”

Hamilton és a Mercedes legutóbb nagyon sokáig halogatták a megállapodást, végül 2021-re egy egyéves kontraktusban állapodtak meg. Akkor mindketten megfogadták, hogy nem hagyják ilyen sokáig húzódni az egyeztetéseket.

Wolff most is tagadta, hogy arról van szó, hogy az egyeztetések elhúzódnak: „Mindig sikerül jó megoldásokat találnunk, amik képviselik az értékeit a csapat és a sport számára. Másfelől pedig azt gondolom, a Mercedes az a csapat, ahol ő lenni akar. Ezek a dolgok soha nem képezték vita tárgyát. Korábban sem volt probléma az, hogy a tél folyamán rendezzük ezeket a dolgokat, mielőtt elkezdünk versenyezni, mivel mindig világos volt, hogy folytatni akarjuk.”

Hamilton a maga 38 évével a mostani F1-es mezőny második legidősebb pilótája Fernando Alonso után, Wolff viszont nem aggódik emiatt.

„Ha megnézzük, hogy szerte a világban az élsportolók mennyire kitolták a határokat… Gondolok itt Tom Bradyre, aki most 44, vagy 45 éves. Szóval a kor nem játszik szerepet.”

A Mercedes-főnök ráadásul annak nyomását sem érzi, hogy a kiábrándító 2022-es idény után újra versenyképes autót kell adniuk Hamiltonnak, mellyel a brit a győzelmekért, valamint a világbajnoki címért csatázhat.

„Tudja, mit kap ezzel a csapattal. 8 konstruktőri címet nyertünk egyhuzamban, tavaly pedig elszúrtuk. De a források, a képességek adottak, és egyszerűen csak úgy kell folytatnunk a fejlődést, ahogy tavaly. Kétlem, hogy Lewis fejében kételyek vannak azzal kapcsolatban, hogy a csapat teljesíteni tud.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Már beszélt Hamiltonnal az új szerződésről a Mercedes
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon
Piastri egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött
Alonso: Most jobb tempóval gyűrtük le a Ferrarit és a Mercedest, ami remek hír!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!